Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Land of Tomorrow»: Μια σημαντική επένδυση για τη χώρα μας υλοποιείται – Νέα δυναμική ανάπτυξης για τη Λάρνακα
«Land of Tomorrow»: Μια σημαντική επένδυση για τη χώρα μας υλοποιείται – Νέα δυναμική ανάπτυξης για τη Λάρνακα

«Land of Tomorrow»: Μια σημαντική επένδυση για τη χώρα μας υλοποιείται – Νέα δυναμική ανάπτυξης για τη Λάρνακα

 

 

Τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν, όχι μόνο για την Λάρνακα αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο και την οικονομία της, ανέδειξε σε χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε στο παραλιακό μέτωπο της Δεκέλειας η Πετρολίνα για το έργο «Land of Tomorrow», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πρόκειται για το μεγαλεπήβολο έργο, στο οποίο ο όμιλος προσβλέπει στην ανάπτυξη των ιδιόκτητων ακινήτων όπου στεγαζόταν το παλαιό τερματικό καυσίμων στο βόρειο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας και την μετατροπή τους σε ένα μοντέρνο και ελκυστικό χώρο για τις επόμενες γενεές.

Στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για μια ιδιωτική πρωτοβουλία,  παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία-όπως σημείωσε- αποτέλεσε και αποτελεί βασικό πυλώνα της διακυβέρνησής του.

 

LAND OF TOMMOROW 3

Όπως υπογράμμισε, με τις προοπτικές που διανοίγονται μέσα από την υλοποίηση του έργου, η πόλη του Ζήνωνα θα ξανασυστηθεί στον τουριστικό και επενδυτικό κόσμο ως ένας προορισμός με μεγάλες αξιώσεις.

«Καλωσορίζουμε τέτοιες σοβαρές και αξιόπιστες επενδύσεις. Το ότι υπάρχει αυτή η συνεργασία είναι η καλύτερη και η πιο ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης για να υλοποιηθεί αυτό το έργο», τόνισε.

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως μπορεί με υπερηφάνεια να πει πλέον ότι η Λάρνακα δεν είναι ο “φτωχός συγγενής”, ενώ σημείωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της Κύπρου, αλλά και στη Λάρνακα, θα ανακοινωθούν και νέες σημαντικές αξιόπιστες επενδύσεις, δείχνοντας την πραγματική προοπτική της χώρας μας.

LAND OF TOMMOROW

Κατά την εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Πετρολίνα Ντίνος Λευκαρίτης, καθώς και ο CEO της bbf, η οποία θα κατασκευάσει το έργο Land of Tomorrow, Vadim Romanov.

ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ

VADIM ROMANOV

Απηύθυναν επίσης χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στον δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε σε αυτό που έγινε στην περιοχή λίγα χρόνια πριν, στην κατεδάφιση δηλαδή των πετρελαιοδεξαμενών που υπήρχαν στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και σημείωσε πως «χρειάστηκε συλλογική προσπάθεια από όλους και ήταν σημαντική η παρέμβαση και των βουλευτών της Λάρνακας, όπως και της Βουλής των Αντιπροσώπων και είμασταν μια προμετωπίδα στήριξης σ αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Λάρνακα».

Πρόσθεσε ότι «η Λάρνακα εδώ και κάποια χρόνια γνωρίζει την ανάπτυξη που δικαιούται και ακόμα έχει πάρα πολλά πράγματα να παρουσιάσει» και σημείωσε ότι «θεσμικά ως πολιτεία βρισκόμαστε εδώ στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας για να στηρίξουμε ως Βουλή και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Όπως είπε η κ. Δημητρίου «το συγκεκριμένο έργο θα απογειώσει την οικονομία και ευρύτερα την προοπτική της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ευελπιστούμε ότι και άλλα έργα, που έχει ανάγκη η Λάρνακα και η Κύπρος, όπως το λιμάνι, μαρίνα και οι Πανεπιστημιακές Σχολές».

Είναι επίσης σημαντικό, συνέχισε, «και για τους κατοίκους της Λάρνακας γιατί δικαιούνται επιτέλους οι Λαρνακείς να γνωρίσουν ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει μια άλλη προοπτική. Ελευθερώνεται το παραλιακό μέτωπο, έφυγαν οι πετρελαιοδεξαμενές, αποκαθίσταται η περιοχή και επιτέλους μπαίνουμε σε μια νέα και άλλη εποχή».

«Εμείς θα είμαστε δίπλα σας και προσπαθώντας όλοι μαζί να προσδώσουμε αυτή τη νέα πνοή και προοπτική που αξίζει και δικαιούται η Λάρνακα και ανυπομονούμε αυτό το νέο έργο να παίρνει σάρκα και οστά», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΥΡΑΣ

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη:

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση που, ανάμεσα σε πολλά άλλα, σηματοδοτεί και ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη της Λάρνακας. Tο έργο «Land of Tomorrow» δεν είναι απλώς ακόμη μια αστική ανάπτυξη στη Λάρνακα και στη χώρα μας, αλλά είναι η ξεκάθαρη προοπτική για μια νέα δυναμική ανάπτυξης της πόλης της Λάρνακας.

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ LAND OF TOMMOROW ΟΜΙΛΙΑ

Η παρουσία μου σήμερα εδώ μαζί με Υπουργούς, είναι  ενδεικτική του πόσο σημαντικό θεωρούμε ως εκτελεστική εξουσία αυτό το έργο.

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία,  παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί βασικό πυλώνα της διακυβέρνησής μας, η ανάγκη να συνδυάσουμε την ανάπτυξη με όλες τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Το «Land of Tomorrow» στοχεύει στη δημιουργία μιας βιώσιμης παραθαλάσσιας ανάπτυξης, η οποία θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην κοινή μας προσπάθεια για αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.

Αυτή η ανάπτυξη δεν αφορά μόνο κτήρια και υποδομές. Αφορά τη δημιουργία μιας περιοχής που θα ενισχύσει της ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο, καθώς και την ευημερία των πολιτών, με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η Λάρνακα, με την εντυπωσιακή κληρονομιά της, το ποικίλο φυσικό περιβάλλον και τη στενή σχέση της με τη θάλασσα, θα προσθέσει πλέον στο αστικό της κέντρο μια περιοχή, πλήρως εναρμονισμένη με τον περιβάλλοντα χώρο.

Με τις προοπτικές που διανοίγονται μέσα από την υλοποίηση του έργου αυτού, η πόλη του Ζήνωνα θα ξανασυστηθεί στον τουριστικό και επενδυτικό κόσμο ως ένας προορισμός με μεγάλες αξιώσεις.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ LAND OF TOMMOROW

Καλωσορίζουμε τέτοιες σοβαρές και αξιόπιστες επενδύσεις. Το ότι υπάρχει αυτή η συνεργασία είναι η καλύτερη και η πιο ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Είμαστε μια χώρα που στηριζόμαστε σε σημαντικό βαθμό στις επενδύσεις, αλλά είμαστε μια χώρα που θέλουμε να έχουμε αξιόπιστές επενδύσεις και επενδυτές που να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι υπάρχει αυτή η συνεργασία.

Με τον φίλο Βατίμ ήμουν και στην παρουσίαση του έργου στο Βερεγγάρια, σήμερα είμαστε εδώ. Αγαπητέ Βατίμ, ανάμεσα σε δύο επενδύσεις σου από το χιόνι θα μπορείς να απολαμβάνεις την παραλία, θεωρώ δεν υπάρχει καλύτερη προοπτική και με τη δική σας επένδυση και όλα αυτά που γίνονται από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας, φίλε Δήμαρχε μπορείς με υπερηφάνεια να πεις πλέον ότι η Λάρνακα δεν είναι ο “φτωχός συγγενής”.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΝΙΤΑ

Βρεθήκαμε πριν από λίγες μέρες, αποφασίσαμε τι θα κάνουμε στο λιμάνι της Λάρνακας, με ισχυρή οικονομική στήριξη του κράτους για τα έργα που χρειάζονται να γίνουν. Αύριο έχεις συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και την ερχόμενη βδομάδα μαζί θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα το πώς προχωρούμε.

Από την πρώτη στιγμή, ως είχα υποσχεθεί γραπτώς, αναφέρθηκα στο θέμα του Πανεπιστημίου, είναι εδώ και η Υφυπουργός Ναυτιλίας και νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη ένδειξη του ότι προχωρούμε με όσα είχαμε υποσχεθεί για την πόλη της Λάρνακας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ, βλέπουμε σήμερα μια σημαντικότατη επένδυση για τη χώρα μας να αρχίζει να υλοποιείται.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της Κύπρου, αλλά και στη Λάρνακα, θα ανακοινώσουμε και νέες σημαντικές αξιόπιστες επενδύσεις δείχνοντας την πραγματική προοπτική της χώρας μας.

LAND OF TOMMOROW 1

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υπουργός Γεωργίας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, βουλευτές, Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας και αντιδήμαρχοι.

LAND OF TOMMOROW 2

Send this to a friend