Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ποινή φυλάκισης διάρκειας έξι χρόνων, επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, σε άντρα ηλικίας 44 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών.

Η υπόθεση αφορά στην κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, ποσότητας κάνναβης μεικτού βάρους έξι κιλών περίπου, η οποία εντοπίστηκε στην κατοχή του 44χρονου και κατασχέθηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, τον περασμένο Μάρτιο, στη Λάρνακα.

Στις 22 Μαρτίου συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 7.00 το βράδυ, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο τον 44χρονο, ενώ αυτός διακινείτο με αυτοκίνητο, σε περιοχή της Λάρνακας. Συνοδηγός στο όχημα βρισκόταν 17χρονος. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα τους, ανευρέθηκαν στα πίσω καθίσματα, καθώς και στο πάτωμα πίσω από τη θέση του οδηγού, πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους έξι κιλών περίπου.

 

Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών μετά τον εντοπισμό έξι κιλών κάνναβης.

Οι 44χρονος και 17χρονος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών καταχωρήθηκε από την Αστυνομία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, για εκδίκαση. Η εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον του 17χρονου συνεχίζεται.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας μετά από βομβιστική επίθεση εναντίον οικίας στο Μαζωτό, στην οποία διέμενε το προηγούμενο διάστημα, ο 54χρονος ύποπτος για την υπό διερεύνηση υπόθεση απάτης πυραμίδας, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας αργά σήμερα το απόγευμα και επί τόπου έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ και πυροτεχνουργός για επιτόπιες εξετάσεις και έρευνες.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες φαίνεται ο εκρηκτικός μηχανισμός να εξερράγη τα ξημερώματα στην είσοδο της κατοικίας, προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές αναφέροντας ότι το προηγούμενο διάστημα νοίκιαζαν την συγκεκριμένη κατοικία στον 54χρονο ύποπτο.

Οι έρευνες και εξετάσεις των Αρχών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ενώ από την σκηνή έχουν παραληφθεί διαφορά τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Την ίδια ώρα, αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών.

 

Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τα έργα στο λιμάνι και την μαρίνα της Λάρνακας προανήγγειλε τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος σε συνέντευξη Τύπου για το έργο “Larnaka Land of Tomorrow” της εταιρείας Petrolina στον χώρο από τον οποίο μετακινήθηκαν οι εγκαταστάσεις της στο παραλιακό μέτωπο Δεκέλειας.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των έργων στο λιμάνι και την μαρίνα της Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης στην παρουσία και των αρμόδιων Υπουργών, προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα».

«Εργαζόμαστε σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο θα ανακοινώσουμε προς όφελος της Λάρνακας», σημείωσε.

«Θεωρώ πως δεν υπάρχει ισχυρότερη ψήφος εμπιστοσύνης από το έργο το οποίο θα ανακοινώσουμε σήμερα για τη Λάρνακα, ένα έργο το οποίο όχι μόνο στηρίζει την ανάπτυξη και τις προοπτικές της πόλης, αλλά προστατεύει την ίδια στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη χρήση της γης εδώ, τη βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε σχετικά με την αποψινή εκδήλωση, προσθέτοντας πως η παρουσία του αποσκοπεί ακριβώς στο να δείξει τη στήριξη της πολιτείας σε τέτοιου είδους έργα.

 

Send this to a friend