Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πράσινες δράσεις τουριστικής αναβάθμισης για τις παραλίες της Λάρνακας
Πράσινες δράσεις τουριστικής αναβάθμισης για τις παραλίες της Λάρνακας

Πράσινες δράσεις τουριστικής αναβάθμισης για τις παραλίες της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

   Συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, με την ονομασία «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις παραλίες της Λάρνακας», με καινούργιες πρωτοβουλίες ενίσχυσης του πρασίνου, αυτή τη φορά στο παραλιακό μέτωπο της Ορόκλινης.

Ένα παραλιακό μέτωπο το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη και πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα λουόμενων, κυρίως λόγω της λειτουργίας νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή, όπως το Radisson Blu, το Mercure, το Lebay, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το υπερπολυτελές ανακαινισμένο Palm Beach, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τα προσεχή χρόνια.

 

 

Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου, φυτεύτηκαν πρόσφατα ακόμα 50 φοινικόδεντρα κατά μήκος του πεζόδρομου της Ορόκλινης, πλησίον των ξενοδοχείων και του αθλητικού πάρκου. «

Αυτή η αειφόρος συνεργασία του δημοτικού διαμερίσματος Ορόκλινης και της ΕΤΑΠ Λάρνακας είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της εικόνας των παραλιών, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την ταυτότητά τους. Από την έναρξη του υπό αναφορά προγράμματος, στην τουριστική περιοχή της Ορόκλινης έχουν φυτευτεί πέραν των 200 φοινικόδεντρων καθώς και άλλα κατάλληλα δέντρα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής», σημειώνεται σε ανακοίνωση της τοπικής εταιρείας τουρισμού.

Παράλληλα, σε μια άλλη κοινή δράση του κοινοτικού συμβουλίου Τόχνης και της ΕΤΑΠ Λάρνακας, ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός και η αποκατάσταση τριών βρυσών στον πυρήνα του αγροτουριστικού αυτού χωριού

. Οι βρύσες, που χρονολογούνται από την περίοδο της αγγλοκρατίας, είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα έχουν εξωραϊστεί, βελτιώνοντας την εικόνα της κοινότητας. Με την επαναλειτουργία τους, παρέχεται πλέον πόσιμο νερό στους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί ποδηλάτες, ντόπιοι και ξένοι, καθότι η Τόχνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ποδηλατικούς προορισμούς σ’ όλη την Κύπρο.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και ποικίλες άλλες ενέργειες του Σχεδίου Δράσης της  ΕΤΑΠ Λάρνακας που έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

«Η υλοποίηση των δράσεων αυτών αποσκοπεί στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας συγκεκριμένων περιοχών στην ευρύτερη Λάρνακα, προσφέροντας τους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Με την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία τοπικών φορέων, στόχος είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και ελκυστικού τουριστικού προορισμού», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.

 

Send this to a friend