Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εξήντα νέοι από 6 χώρες ΕΕ στα Περβόλια για ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω του SKILLS UP
Εξήντα νέοι από 6 χώρες ΕΕ στα Περβόλια για ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω του SKILLS UP

Εξήντα νέοι από 6 χώρες ΕΕ στα Περβόλια για ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω του SKILLS UP

H οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics φιλοξενεί στην Κύπρο στις 6-14 Ιουλίου την ανταλλαγή νέων με τίτλο SKILLS UP για την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Στο πρόγραμμα που θα διοργανώνεται στο δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια θα λάβουν μέρος 60 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από 6 χώρες της ΕΕ. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Youth Dynamics, ο τίτλος του σχεδίου SKILLS UP προέρχεται από τα αρχικά των χωρών που συμμετέχουν (Ισπανία, Κύπρος, Ιταλία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβακία).

Η ανταλλαγή νέων χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος ERASMUS+ και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πράσινων, ψηφιακών, διαπροσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για νέους ανθρώπους να αναπτύξουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε τέσσερις σημαντικούς τομείς για το μέλλον, όπως αναφέρεται.

 

 

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, οι νέοι θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και δραστηριότητες που θα τους εκπαιδεύσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανακύκλωση, τη διαχείριση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. “Μέσα από πρακτικά παραδείγματα και συμμετοχικές δράσεις, θα μάθουν πώς να συμβάλλουν ενεργά στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος”, σημειώνεται.

Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στον προγραμματισμό, τη χρήση κοινωνικών δικτύων για επαγγελματικούς σκοπούς, και τη διαχείριση ψηφιακών έργων. Μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και συνεργατικά projects, θα εξοικειωθούν με τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιτυχία στον ψηφιακό κόσμο.

Ακόμη οι νέοι θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προωθούν την ενσυναίσθηση, την ομαδικότητα, την επίλυση συγκρούσεων και την κατανόηση της διαφορετικότητας. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, ομαδικές ασκήσεις και συζητήσεις, θα μάθουν να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά και να συνεργάζονται αρμονικά με άτομα από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα.

Εξάλλου, συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις τεχνικές της ρητορικής, της δημόσιας ομιλίας, της επιχειρηματολογίας και της γραπτής επικοινωνίας. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις, παρουσιάσεις και ανατροφοδότηση από ειδικούς, θα βελτιώσουν την ικανότητά τους να εκφράζουν τις ιδέες τους με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση.

«Η ανταλλαγή νέων SKILLS UP αποτελεί μια πολυδιάστατη εμπειρία που θα εξοπλίσει τους νέους με τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή και την αλληλεπίδραση με συνομηλίκους από διαφορετικές χώρες, οι νέοι θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και θα δημιουργήσουν διαρκείς φιλίες και συνεργασίες», σημειώνεται.

To σχέδιο βρίσκεται σε συνάφεια με το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, το οποίο ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να δώσει νέα ώθηση στη διά βίου μάθηση. Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων έχει ως προτεραιότητα την προώθηση ισότιμων ευκαιριών ως προς την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανειδίκευσης, με ειδική έμφαση στους νέους, τις γυναίκες, τις ευάλωτες ομάδες και τα άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι νέοι θα αναπτύξουν δεξιότητες, θα αποκτήσουν εμπειρίες, θα κοινωνικοποιηθούν, θα μάθουν να συνεργάζονται με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, θα μάθουν περισσότερα για ευρωπαϊκές ευκαιρίες και προγράμματα, θα καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση κ.ά., καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend