Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Στη μνήμη του “Αντρέα Γιάλλουρου” από τη Λάρνακα παραδόθηκε ένα μηχάνημα ” Plasmatherm” στην Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου
Στη μνήμη του “Αντρέα Γιάλλουρου” από τη Λάρνακα παραδόθηκε ένα μηχάνημα ” Plasmatherm” στην Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου

Στη μνήμη του “Αντρέα Γιάλλουρου” από τη Λάρνακα παραδόθηκε ένα μηχάνημα ” Plasmatherm” στην Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου

H οικογένεια του αείμνηστου Αντρέα Γιάλλουρου (του μικρού πρωταθλητή του ταεκβοντό, που “έφυγε” τον Αύγουστο του 2017, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 13 χρονών), η οργανωτική επιτροπή του ετήσιου διεθνούς φιλανθρωπικού τουρνουά ταεκβοντό “Αντρέας Γιάλλουρος”, εκπρόσωπος και αθλητές της σχολής “Μακεδονία Ταεκβοντό” Λάρνακας, μετέβησαν στην Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου και συναντήθηκαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Μονάδας.

 

Η επίσκεψη εντασσόταν στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης και της δέσμευσης που ανέλαβαν, για τη διάθεση των εσόδων από το 6ο φιλανθρωπικό τουρνουά ταεκβοντό “Αντρέας Γιάλλουρος” , που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο, προς ενίσχυση του Συνδέσμου και της Παιδοογκολογικής Μονάδας.

Όπως δήλωσε συγκινημένη η μητέρα του μικρού Αντρέα Γιάλλουρου, Φρόσω “Η παρουσία μας και μόνο στο χώρο αυτό, ξύπνησε έντονες αναμνήσεις και επανέφερε στο μυαλό μας πολύ δυνατές εικόνες, από εμπειρίες που βιώσαμε εκεί, 7 χρόνια πριν. Η αίσθηση ότι ο αγαπημένος μας Αντρέας και οι άλλοι μικροί μας άγγελοι, ήταν κάπου εκεί και μας παρακολουθούσαν χαμογελώντας, πολύ δυνατή και έντονη.

Σε μια συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη λιτή τελετή, παραδόθηκε στο προσωπικό της Μονάδας, ένα μηχάνημα ” Plasmatherm” (για απόψυξη και θέρμανση του πλάσματος και λοιπών συστατικών του αίματος), αξίας €14.500, το οποίο αγοράστηκε από την οργανωτική επιτροπή, κατόπιν φυσικά συνεννόησης με τους ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η δωρεά αυτή θα αξιοποιηθεί κατάλληλα, ως ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα των ιατρών και των νοσηλευτών της Παιδοογκολογικής Μονάδας, για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου και άλλων συναφών παθήσεων.

Θα συμβάλει επίσης στην περαιτέρω “αυτονόμηση” και αυτάρκεια της Μονάδας, όσον αφορά εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να περιοριστεί η εξάρτησή της από άλλες Υπηρεσίες και Τμήματα, αναβαθμίζοντας σε τελική ανάλυση την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας και την ποιότητα ζωής των μικρών ασθενών.

Πέραν του μηχανήματος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, παραδόθηκε και χρηματικό ποσό με σκοπό να διατεθεί σε οικογένειες που ανεβαίνουν το δικό τους “Γολγοθά”, έχοντας παιδιά με καρκίνο, για κάλυψη μέρους των εξόδων που απαιτούνται για νοσηλεία και θεραπείες στην Κύπρο η/και στο εξωτερικό.

Επιθυμούμε τέλος, να ευχαριστήσουμε το ιατρικό, παραϊατρικό, και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας, για το θεάρεστο και βαρυσήμαντο έργο που επιτελούν καθημερινά. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίζουμε οσο μπορούμε με παρόμοιες πρωτοβουλίες, με περισσότερη δύναμη, πείσμα, θέληση και αγάπη.

Αιωνία ας είναι η μνήμη του Αντρέα μας και του κάθε μικρού “Μαχητή της Ζωής”, που είναι τώρα άγγελοι μεταξύ αγγέλων….”

 

 

Send this to a friend