Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Μια νέα πρωτοβουλία αλλάζει τον «χάρτη»της διασκέδασης στην Λάρνακα
Μια νέα πρωτοβουλία αλλάζει τον «χάρτη»της διασκέδασης στην Λάρνακα

Μια νέα πρωτοβουλία αλλάζει τον «χάρτη»της διασκέδασης στην Λάρνακα

Μια ομάδα νέων ανθρώπων και επιχειρηματιών έρχεται στην Λάρνακα και φέρνει τα πάνω – κάτω στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με το όραμα και την επαγγελματική της διορατικότητα. Πρόκειται για μια νέα ομάδα επιχειρηματιών, η Cuckoo Hospitality Ltd, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της φιλοξενίας.

«Όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας στο κέντρο της πόλης. Όλοι αμφισβητούσαν εμάς και το έργο», μας ανέφερε ο κύριος Αρτέμιος Μάλλας, ένας εκ των επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τον κύριο Μάλλα, «Όταν επιλέξαμε να επενδύσουμε στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας, τον Δεκέμβριο του 2021, ήταν ακριβώς την ίδια στιγμή που εμφανίστηκαν όλα τα αρχικά σοβαρά θέματα με τον πρώτο εργολάβο, γεγονός που καθυστέρησε το έργο για πάνω από ένα χρόνο. Ωστόσο, αυτό δεν μας στάθηκε εμπόδιο, αφού πιστέψαμε στο έργο και θέλαμε να κάνουμε τη διαφορά για τη Λάρνακα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Δημοτική Αγορά Λάρνακας, έναν ολοήμερο κόμβο διασκέδασης στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Το άνοιγμα 3 καταστημάτων σε 6 μήνες, ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο η θέλησή μας να πετύχουμε να φέρουμε κάτι νέο στη Λάρνακα ήταν η κινητήρια δύναμη που μας ώθησε. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα από ειδικούς στη φιλοξενία και ανερχόμενα ταλέντα.

Έχουμε μια ομάδα νέων επιχειρηματιών με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της εστίασης και media.

Η ομάδα των επιχειρηματιών αποτελείται, μεταξύ άλλων, από locals από τη Λάρνακα:

α) Αρτέμιος Μάλλας, που ασχολείται πολλά χρόνια με τον κλάδο της φιλοξενίας. Από την εποχή του στο Ammos beach bar, και μετά στο SHARK Energy, διοργανώνοντας τις μεγαλύτερες μουσικές εκδηλώσεις του νησιού. Ο Αρτέμιος ανέκαθεν συμμετείχε στην παρουσίαση τουριστικών στρατηγικών για το Δήμο Λάρνακας.

β) Ανδρέας Σταύρου, από τη Λάρνακα, που έχει εμπλακεί ενεργά στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας και είναι εταίρος στον όμιλο Invelopment Partners Ltd, μέσω του οποίου, έχει συμμετάσχει σε μεγάλες επιτυχίες στον κλάδο της φιλοξενίας (Lost + Found, Over the Counter κ.α.), των media (Digital Tree) και της τεχνολογίας (Covve, Stage door κ.α.).

και από Λεμεσό

γ) Ο Ηλίας Χριστοφόρου, ένας πολύ-ταλαντούχος σεφ, με πολυετή εμπειρία σε μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια με αστέρι Michelin του Λονδίνου, όπως το Goring, το Hide, Dinner by Heston + το Νο1 εστιατόριο στον κόσμο με 3 αστέρια Michelin, το Geranium, στη Κοπεγχάγη.

Οι επιχειρηματίες αυτοί θέλουν – όπως μας είπαν- να συνδυάσουν το σύγχρονο με την ιστορία, δημιουργώντας νέες φρέσκες μοναδικές εμπειρίες, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λάρνακας, σε ένα τόσο σημαντικό κτίριο, όπως την Δημοτική Αγορά.

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ιδέες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες –fast dining, wine & dine, και διασκέδαση».

Ας δούμε τι περιλαμβάνει ο επιχειρηματικός τους κατάλογος:

Cuckoo Rooftop

a. Το Cuckoo Rooftop, είναι ένα cocktail bar, και μια δική μας δημιουργία. Θέλαμε να φέρουμε μια φρέσκια, διασκεδαστική, διαφορετική προσέγγιση στην έξοδο στη Λάρνακα.

b. Με μοναδικές εκδηλώσεις, με design εμπνευσμένο από το Μαϊάμι, κοκτέιλ εμπνευσμένα από την Καραϊβική και διασκεδαστικά θέματα που μπορούν να ενθουσιάσουν τους επισκέπτες σε εβδομαδιαία βάση. Το να είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί είναι το μότο μας.

Afterbite

a. Το Afterbite είναι δημιουργία του Ηλία. Ένα εστιατόριο γεννημένο στην Κύπρο, εμπνευσμένο από τις ΗΠΑ, φέρνοντας νέες γεύσεις και μια φρέσκια προσέγγιση στο φαγητό. Με την ομάδα της Cuckoo Hospitality, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό instagrammable concept, καθώς διαθέτει ένα pop-up “ψεύτικο” σούπερ μάρκετ, που σας ταξιδεύει στακλασσικά σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ.

Rokoko

a. Το Rokoko, ακόμη ένα concept, γεννημένο στην Κύπρο, ίσως το πιο δημοφιλές Ιταλικό εστιατόριο της πρωτεύουσας, που έχει αγαπηθεί από το 2015, που έφερε ένα νέο αέρα στον τομέα της ιταλικής κουζίνας, ακόμη και μία φορά με το νέο εστιατόριο στη Λάρνακα φέρνει ένα ατμοσφαιρικό, κουλάτο μαγαζί για casual, χαλαρή έξοδο για καλό ιταλικό φαγητό με νόστιμα πάστα, ριζότο, πίτσες και σαλάτες και πάντα value for money.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε, ότι με το 2024 να είναι η πρώτη τους χρονιά, με όλα τα έργα να τρέχουν μαζί, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες ανυπομονούν να υποδεχτούν τους κατοίκους της Λάρνακας αλλά και ολόκληρου του νησιού.

Και όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο κύριος Μάλλας:

«Έχουμε συντάξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με πολλές εκπλήξεις να έρχονται φέτος, θέλοντας να κάνουμε τη Δημοτική Αγορά Λάρνακας, έναν ολοήμερο κόμβο ψυχαγωγίας στην καρδιά του κέντρου της πόλης».

Send this to a friend