Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στην κορυφή της Ευρώπης το Nissi Beach της Αγίας Νάπας!
Στην κορυφή της Ευρώπης το Nissi Beach της Αγίας Νάπας!

Στην κορυφή της Ευρώπης το Nissi Beach της Αγίας Νάπας!

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άλλη μια σπουδαία διάκριση για την δημοφιλή παραλία Nissi Beach της Αγίας Νάπας, αποτελεί η ανακήρυξή της ως η «καλύτερη παραλία της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Δείκτη Παραλιών 2024, που συνέταξαν οι εμπειρογνώμονες της ταξιδιωτικής ασφάλισης Quotezone.co.uk, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες ν’ ανακαλύψουν τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η ακτή του Nissi Beach ανακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία της Ευρώπης, αφού, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, βραβεύτηκε για τα γαλαζοπράσινα νερά της, τη «χρυσή» της αμμουδιά και τις ζεστές θερμοκρασίες της θάλασσας και του αέρα.

«Ο συγκεκριμένος παραθαλάσσιος προορισμός έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, για την καθαριότητά του, έχοντας κατά μέσο όρο προϋπολογιζόμενο ημερήσιο κόστος περίπου 100 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστεί κανείς, για μια ημερήσια εκδρομή, όπως γεύματα, μεταφορικά, ακόμα και για διανυκτέρευση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο δείκτης που δημιούργησαν οι ειδικοί της ταξιδιωτικής ασφάλισης του Quotezone.co.uk κατατάσσει συνολικά 10 δημοφιλείς ευρωπαϊκές παραλίες με βάση συγκεκριμένους παράγοντες, όπως είναι η θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα, οι κριτικές πέντε αστέρων, το μέσο ημερήσιο κόστος και το ύψος των κυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες ακτές του Ευρωπαϊκού Δείκτη Παραλιών 2024 είναι και η παραλία Ελαφονήσι, στα Χανιά της Κρήτης. Κληθείς να σχολιάσει την τιμητική βράβευση της παραλίας Nissi Beach, ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Αμμοχώστου Γιώργος Καυκαλιάς ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η παραλία αυτή εξασφαλίζει κάποια διεθνή διάκριση, υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων παραλιών της Ευρώπης, σύμφωνα με το Trip Advisor που βασίζεται στις κριτικές των επισκεπτών.

Ο κ.Καυκαλιάς είπε, ακόμα, ότι η έρευνα που έγινε καταδεικνύει πως πέραν της γαλάζιας σημαίας και της επισκεψιμότητας που έχει το Nissi Beach, οι υπηρεσίες που παρέχονται στην παραλία είναι υψηλού επιπέδου, ενώ και το κόστος είναι προσιτό.

«Η περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου διαθέτει το φετινό καλοκαίρι συνολικά 35 παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη επαρχία της Κύπρου. Αυτή η διάκριση δείχνει τον δρόμο. Μπορεί να χρειάζεται εκσυγχρονισμός του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά οι παραλίες της επαρχίας μας δεν παύουν να αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο πάνω στο οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να κτίζουμε, να βελτιώνουμε τις υποδομές και τον τομέα της καθαριότητας προς όφελος των επισκεπτών.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές προσπάθειες από του Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου και από την τοπική εταιρεία τουρισμού προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη, έγιναν ενέργειες ώστε να έχουμε παραλίες απαλλαγμένες από το πλαστικό, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνονται εκστρατείες καθαριότητας», επισήμανε ο λειτουργός της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου.

Καταλήγοντας, ο Γ. Καυκαλιάς ανέφερε πως με δεδομένο ότι πλέον ο ανταγωνισμός από κοντινούς τουριστικούς προορισμούς αυξάνεται και οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και πιο πολύ τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα άρθρα εμπειρογνωμόνων για τις διακοπές τους, η τελευταία διάκριση, για την παραλία του Nissi Beach θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθότι, όπως εξήγησε, ανεβάζει ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Send this to a friend