Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σκάνδαλο Αββακούμ: Σε δίκη οι αρχιμανδρίτες για φοροδιαφυγή
Σκάνδαλο Αββακούμ: Σε δίκη οι αρχιμανδρίτες για φοροδιαφυγή

Σκάνδαλο Αββακούμ: Σε δίκη οι αρχιμανδρίτες για φοροδιαφυγή

Σε καταχώρηση της υπόθεσης και παραπομπής τόσο του ηγούμενου Νεκτάριου, όσο και του αρχιμανδρίτη Πορφύριου, σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, κατέληξε η ανακριτική ομάδα, που διερευνά την οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, αφού διαπιστώθηκε  ότι 1.1 εκατομμύρια ευρώ που κατέληξαν στους λογαριασμούς των μοναχών ως εισφορές πιστών ή ως έσοδα από άλλες πηγές, ουδέποτε δηλώθηκαν.

Η διαδικασία της παραπομπής θα λάβει χώρα αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου θα οδηγηθεί ο εν αργία ηγούμενος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Στο ίδιο κατηγορητήριο περιλήφθηκε και ο αρχιμανδρίτης Πορφύριος, για πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία.

Μετά την καταχώρηση της υπόθεσης ο Νεκτάριος θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Δεν αποκλείεται μελλοντικά να προκύψουν κι άλλες διώξεις, αφού στο αρχικό κάδρο των ερευνών βρίσκονταν τέσσερα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα άγνωστη παραμένει η τύχη των λογιστικών βιβλίων της μονής. Ο ηγούμενος  υποστήριξε πως τα βιβλία εσόδων και εξόδων της Μονής έχουν κατασχεθεί στις 5 και 6 Μαρτίου από πρόσωπα που ενεργούσαν υπό τις οδηγίες του Μητροπολίτη Ταμασσού.

 

Send this to a friend