Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Προσοχή από τα κλεφτρόνια στην ακτή των Φοινικούδων
Προσοχή από τα κλεφτρόνια στην ακτή των Φοινικούδων

Προσοχή από τα κλεφτρόνια στην ακτή των Φοινικούδων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’ έξαρση βρίσκονται οι κλοπές σε βάρος λουόμενων στις οργανωμένες παραλίες της Λάρνακας. Οι επίδοξοι κλέφτες στήνουν καρτέρι στις ακτές, αναμένοντας τους λουόμενους να μπουν στη θάλασσα και ακολούθως κλέβουν από τις ξαπλώστρες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια.

Για τον λόγο αυτό η Αστυνομία, μέσω ανακοινώσεών της, προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν επισκέπτεται τις παραλίες, να μην μεταφέρει μαζί του μεγάλα χρηματικά ποσά και γενικά να μην αφήνει αφύλακτη την περιουσία του.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Σπύρος Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, παρατηρείται έξαρση των κλοπών από τις παραλίες.

Όπως είπε, φέτος το καλοκαίρι το φαινόμενο παρατηρείται πιο έντονο στην ακτή των Φοινικούδων. Οι δράστες επιλέγουν κατά βάση τσάντες ή τσαντάκια και ακριβά κινητά τηλέφωνα.

Ο κ. Χρυσοστόμου σημείωσε ότι στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης που λαμβάνει η Αστυνομία είναι και η επιστράτευση ένστολων αστυνομικών ή και με πολιτική περιβολή, οι οποίοι καραδοκούν και είναι έτοιμοι να επέμβουν εφόσον διαπιστώσουν κάποια παράνομη ενέργεια. Ήδη, το τελευταίο διάστημα έγινε στη Λάρνακα μία σύλληψη άνδρα, ο οποίος φαίνεται ότι επιδιδόταν συστηματικά σε κλοπές σε βάρος λουόμενων.

Οι καταγγελίες παραπονούμενων που πέφτουν θύματα κλοπών αυξάνονται κατά τα Σαββατοκύριακα, οπόταν παρατηρείται κοσμοσυρροή στις παραλίες.

Ο Σπύρος Χρυσοστόμου είπε ότι η Αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και τις περιπολίες της κατά τους μήνες τουριστικής αιχμής, που είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, οπόταν αναμένεται αυξημένη επισκεψιμότητα στις παραλίες επί καθημερινής βάσης, με στόχο ν’ αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα που μόνο αρνητικό αντίκτυπο επιφέρουν στην εικόνα της Κύπρου γενικότερα ως τουριστικός προορισμός.

 

Send this to a friend