Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΤΑΠ Λάρνακας: Πρωτοβουλίες ενίσχυσης τουριστικής εικόνας σε Βορόκληνη και Τόχνη
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Πρωτοβουλίες ενίσχυσης τουριστικής εικόνας σε Βορόκληνη και Τόχνη

ΕΤΑΠ Λάρνακας: Πρωτοβουλίες ενίσχυσης τουριστικής εικόνας σε Βορόκληνη και Τόχνη

Ακόμη 50 φοινικόδεντρα φυτεύτηκαν πρόσφατα στην τουριστική περιοχή της Βορόκληνης, κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου κοντά στα ξενοδοχεία και στο παραλιακό Αθλητικό Πάρκο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις παραλίες της Λάρνακας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Λάρνακας, η αειφόρος συνεργασία με το Δημοτικό Διαμέρισμα Βορόκληνης είναι «καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της εικόνας των παραλιών της περιοχής», ενισχύοντας την ποιότητα και την ταυτότητά τους. Από την έναρξη του προγράμματος, στην τουριστική περιοχή της Βορόκληνης έχουν φυτευτεί πάνω από 200 φοινικόδεντρα και άλλα κατάλληλα δέντρα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής, προστίθεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι σε μια άλλη κοινή δράση του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης και της ΕΤΑΠ Λάρνακας, ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός και η αποκατάσταση τριών βρυσών στον πυρήνα του αγροτουριστικού χωριού. Οι βρύσες, που χρονολογούνται από την περίοδο της αγγλοκρατίας, είχαν εγκαταλειφθεί και «τώρα απέκτησαν ζωή, βελτιώνοντας την εικόνα του χωριού» αναφέρεται.

Με την επαναλειτουργία δύο εξ αυτών, παρέχεται πλέον πόσιμο νερό στους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί ποδηλάτες καθότι η Τόχνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλείς ποδηλατικούς προορισμούς, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος αναφέρεται πως συνεχίζονται «με εντατικούς ρυθμούς» και ποικίλες άλλες ενέργειες του Σχεδίου Δράσης της ΕΤΑΠ Λάρνακας που έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος και το οποίο στηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Η υλοποίηση αυτών των δράσεων αποσκοπεί στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της περιοχής, προσφέροντας τους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον. «Με την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία τοπικών φορέων, στόχος είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και ελκυστικού τουριστικού προορισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend