Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει τη λειτουργία του το Mercure Larnaka City Hotel στην πλατεία Παλλάς στη Λάρνακα
Αρχίζει τη λειτουργία του το Mercure Larnaka City Hotel στην πλατεία Παλλάς στη Λάρνακα

Αρχίζει τη λειτουργία του το Mercure Larnaka City Hotel στην πλατεία Παλλάς στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, το Mercure Larnaka City Hotel, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Παλλάς, στη Λάρνακα.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά boutique hotels που ήδη λειτουργούν ή που πρόκειται να λειτουργήσουν προσεχώς, πλησίον ή εντός του εμπορικού κέντρου της πόλης, συμβάλλοντας στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Λάρνακα.

Η μονάδα ανήκει στην παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων Mercure και θα την διαχειρίζεται η εταιρεία Solaar Hospitality. Θα είναι δυναμικότητας 40 δωματίων (80 κλινών) και στο ισόγειο θα λειτουργεί «Smothye Factory», το οποίο θα προσφέρει branch, γεύμα και δείπνο τόσο στους ενοίκους του ξενοδοχείου, όσο και σ’ επισκέπτες.

Στην οροφή θα υπάρχει πισίνα με pool bar, με τους επισκέπτες ν’ απολαμβάνουν τη θέα της πόλης. Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο διευθυντής του Mercure Larnacka City Hotel Ανδρέας Σοφοκλέους, είπε ότι το ξενοδοχείο, ξεκινά τη λειτουργία του με πληρότητα, που υπερβαίνει το 50% της συνολικής του δυναμικότητας, ενώ κρατήσεις υπάρχουν και για τους προσεχείς μήνες, μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Όπως ανέφερε ο κ. Σοφοκλέους, το Mercure Larnaka City θα λειτουργεί ολόχρονα και με βάση τις μέχρι σήμερα κρατήσεις που έχουν γίνει, οι επισκέπτες του θα προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές αγορές.

Πρόκειται για μια μονάδα που θα εξυπηρετεί όχι μόνο παραθεριστές που επιθυμούν να βρίσκονται πλησίον του παραλιακού μετώπου και του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, αλλά και ταξιδιώτες που θα φθάνουν στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους. Ένα από τα πλεονεκτήματα του νέου ξενοδοχείου είναι η κοντινή του απόσταση από το αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζουμε, ότι η αλυσίδα Mercure λειτουργεί στην επαρχία Λάρνακας ακόμα μία πολυτελή μονάδα, το Mercure Larnaka Beach Resort (επίσης το διαχειρίζεται η Solaar Hospitality), το οποίο βρίσκεται στην ακτή της Ορόκλινης. Το ξενοδοχείο αυτό εγκαινιάστηκε πέρσι προσφέροντας υπηρεσίες 4αστερης μονάδας.

«Βροχή» οι αιτήσεις

——————————   

Στο μεταξύ, σύμφωνα μ’ επίσημα στοιχεία από το Δήμο Λάρνακας, την τελευταία τριετία (μετά την πανδημία) έχουν υποβληθεί στο αρμόδιο τμήμα του δήμου δεκάδες αιτήσεις, για ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών διαμερισμάτων. Κάποιες από τις αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ ένας σημαντικός αριθμός βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν αφορούν μικρά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία άνθιση του ξενοδοχειακού τομέα με μονάδες τύπου city και boutique hotels.

Παράλληλα, αριθμός ξένων επενδυτών επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον, μέσω των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αναζητώντας κατάλληλο χώρο για ανέγερση μικρών ξενοδοχείων κυρίως στις εμπορικές οδούς Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου και πλησίον του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων.

Οι τοπικές αρχές και η εταιρεία τουρισμού (ΕΤΑΠ Λάρνακας) εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον μια σοβαρή προοπτική ανάπτυξης στο κέντρο της πόλης με τη λειτουργία καινούργιων καταλυμάτων, επιχειρήσεις που αναμένεται να προσδώσουν στη Λάρνακα ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην τουριστική βιομηχανία.

 

 

Send this to a friend