Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα πρώτα παράπονα τουριστών στο Lebay για τα έργο στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας
Τα πρώτα παράπονα τουριστών στο Lebay για τα έργο στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Τα πρώτα παράπονα τουριστών στο Lebay για τα έργο στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άρχισαν τα παράπονα εκ μέρους των ξένων περιηγητών, που παραθερίζουν αυτό το διάστημα στο παραλιακό ξενοδοχείο «Lebay», στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Τα έργα ανακατασκευής του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που συνεχίζονται κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής, προκαλούν προβλήματα, κυρίως οχληρίας, στους επισκέπτες, γεγονός που προβληματίζει έντονα όχι μόνο την διεύθυνση της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά και τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην γύρω περιοχή.

Ο διευθυντής του «Lebay» Γιώργος Τουμάζου δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι την περασμένη Παρασκευή (28/6) έγινε συνάντηση, με τον υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, κατά την οποία ο υπουργός ανέφερε ότι κατανοεί τα προβλήματα που προκύπτουν, εξαιτίας της συνέχισης των κατασκευαστικών έργων, κατά την καλοκαιρινή σεζόν, υποσχόμενος ότι θα καταβάλει προσπάθεια, για να έλθει σε συνεννόηση με τον εργολάβο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει περιθώριο διακοπής των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Συζητήθηκε, επίσης, το καυτό θέμα του χρονοδιαγράμματος των εργασιών. «Είμαστε σε στάση αναμονής, για να δούμε τι θα γίνει τελικά με τα έργα στο δρόμο που περνά έξω από το ξενοδοχείο μας κι εάν θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες του υπουργού», είπε ο κ. Τουμάζου και πρόσθεσε: «Ήδη, είχαμε τα πρώτα μικροπαράπονα από τους τουρίστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο για την εικόνα που παρουσιάζει ο δρόμος. Μένει να δούμε πώς θ’ αντιδράσουν όταν θ’ αρχίσει το σκάψιμο του δρόμου τις επόμενες μέρες. Μπορεί να έγιναν οι ανάλογες εκτροπές για την τροχαία κίνηση, όμως η όλη εικόνα και η οχληρία που προκαλείται δεν συνάδουν, σε καμιά περίπτωση, με μια τουριστική περιοχή εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου».

Ο Διευθυντής του «Lebay» ανέφερε, ακόμα, ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά την πανδημία και τους πολέμους σε Ουκρανία και Ισραήλ, οι πληρότητες των ξενοδοχείων της περιοχής Ορόκλινης είναι σε τόσο ικανοποιητικά επίπεδα.

Κλείνει για 7 μήνες ο δρόμος

—————————————-

Στο μεταξύ, το γραφείο του επαρχιακού μηχανικού στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια των εργασιών ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (Φάση Γ΄), το τμήμα του δρόμου από το ύψος του Πυροσβεστικού Σταθμού Ορόκλινης μέχρι την οργανωμένη παραλία του δημοτικού διαμερίσματος Ορόκλινης (περίπτερο), θα παραμείνει κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις από τις 3 Ιουλίου 2024 και για τους επόμενους επτά μήνες.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται μέσω της οδού Γαλαξία, στην Ορόκλινη.

 

Send this to a friend