Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στις ανάγκες 7.968 ατόμων με εμπειρία καρκίνου ανταποκρίθηκε το 2023 ο ΠΑΣΥΚΑΦ
Στις ανάγκες 7.968 ατόμων με εμπειρία καρκίνου ανταποκρίθηκε το 2023 ο ΠΑΣΥΚΑΦ

Στις ανάγκες 7.968 ατόμων με εμπειρία καρκίνου ανταποκρίθηκε το 2023 ο ΠΑΣΥΚΑΦ

Στις ανάγκες 7.968 ατόμων με εμπειρία καρκίνου και των οικείων τους ανταποκρίθηκαν το 2023, οι Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Σημειώνεται ακόμη ότι το 2023 σηματοδότησε την υπογραφή «δύο σημαντικών» συμφωνιών συνεργασίας του Συνδέσμου με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (GOC) και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Όπως αναφέρεται, η 36η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.  Παρόντες ήταν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Χορηγοί, Υποστηρικτές, Συνεργάτες, Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, είπε μεταξύ άλλων ότι, για περισσότερα από 38 χρόνια, το σύνθημα «’Μαζί στη ζωή’ καθοδηγεί τις δράσεις και τις αποφάσεις μας».

«Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου, καθώς και στους οικείους τους», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η δέσμευσή τους αυτή αντικατοπτρίζεται στις υπηρεσίες που παρέχουν, με ένα δίκτυο που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο, διασφαλίζοντας ότι η στήριξη και η βοήθειά τους φτάνει σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μέσα στο 2023, αναφέρεται, η πολυθεματική ομάδα επαγγελματιών υγείας των υπηρεσιών του Συνδέσμου ανταποκρίθηκε στις ανάγκες 7.968 ατόμων με εμπειρία καρκίνου και των οικείων τους μέσα από 39.254 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, σημειώνεται, εκπροσωπεί άτομα με εμπειρία καρκίνου, «διατυπώνοντας ξεκάθαρα τις θέσεις του και συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικής υγείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη». Το 2023, ο Σύνδεσμος πέτυχε, μέσω διαβουλεύσεων, την ένταξη των ατόμων με εμπειρία καρκίνου του λάρυγγα που έχουν υποβληθεί σε ολική λαρυγγεκτομή, στη λίστα των ευάλωτων ομάδων του ΟΑΥ, εξασφαλίζοντας υποστήριξη μέσω των σχεδίων χορηγιών του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε, προστίθεται.

Επιπρόσθετα, ο ΠΑΣΥΚΑΦ μετρά εφτά συμμετοχές ως εταίρος σε ερευνητικά προγράμματα “HORIZON 2020”, “HORIZON EUROPE” υλοποιώντας πιλοτικές έρευνες με τη συμμετοχή ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend