Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στις 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη για τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης
Στις 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη για τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης

Στις 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη για τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρνήθηκαν τα πάντα οι δύο κατηγορούμενοι, 46 και 35 χρόνων, από τη Λάρνακα και την Ορόκλινη, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, για την υπόθεση του οπλισμού, που ανακαλύφθηκε σε τάφο, στο νέο κοιμητήριο Ορόκλινης, τον περασμένο Μάιο.

Εναντίον τους απαγγέλθηκαν 16 κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών κι εκρηκτικών υλών. Και οι δύο αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες και ως εκ τούτου το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης στις 24 Σεπτεμβρίου.

Λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν, και οι δύο διατάχθηκαν να παραμείνουν υπό κράτηση. Όσον αφορά το τρίτο πρόσωπο που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, ηλικίας 42 χρόνων, ο οποίος είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι για το άτομο αυτό, θα καταχωρισθεί ξεχωριστή υπόθεση στο δικαστήριο σε μεταγενέστερο στάδιο. Γενετικό υλικό του συγκεκριμένου υπόδικου απομονώθηκε σε οπλισμό που βρέθηκε στον τάφο.

Θυμίζουμε, ότι στις 20 Μαΐου ο 46χρονος, ο οποίος εργαζόταν σε γραφείο κηδειών, θεάθηκε από μέλη της ΥΚΑΝ Αρχηγείου να παραλαμβάνει μία αθλητική τσάντα από το εσωτερικό τάφου και να κατευθύνεται βιαστικά προς το αυτοκίνητό του. Ανακόπηκε για έλεγχο κι εντός της τσάντας διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 500 σφαίρες, στρατιωτικά φυσίγγια διαμετρήματος 7,62, ένα πιστόλι αποσυναρμολογημένο, δύο κουτιά σφαιρών πιστολιού κι ένα κυνηγετικό όπλο αποσυναρμολογημένο εντός της θήκης του.

Ο 35χρονος συνελήφθη σε δρόμο απέναντι από το κοιμητήριο με την υποψία ότι εκτελούσε χρέη «σκοπού» στην περιοχή. Οι πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ήταν συνεργάτης του 46χρονου και θα τον βοηθούσε κατά την μετακίνηση του οπλισμού. Σ’ έρευνα που έγινε μέσα στον τάφο εντοπίστηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, έναν εκτοξευτή RPG με δύο βλήματα παρόμοιου τύπου, τρία προωθητικά βλήματα μ’ εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, αριθμό φυσιγγίων 7,62, έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με υψηλής ισχύος εκρηκτική ύλη και μ’ ενσωματωμένο ένα κινητό τηλέφωνο με καλωδίωση, ένα πιστόλι καθώς και ποσότητα εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος.

Σύμφωνα με την πληροφορία που διαβιβάστηκε στην ΥΚΑΝ Αρχηγείου, ο οπλισμός ανήκει σε κατάδικο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές. Με τον εντοπισμό του, οι Αρχές Ασφαλείας εκτιμούν ότι απέτρεψαν αριθμό εγκληματικών ενεργειών. Με βάση τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στα τεκμήρια, πιστεύεται ότι θα πέσει φως και σε άλλες υποθέσεις που παραμένουν μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστες.

Ένσταση για κράτηση

——————————-

Να σημειωθεί, ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Η υπεράσπιση του 35χρονου είχε καταχωρίσει κι έφεση, ζητώντας όπως παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με το δικαστήριο όμως ν’ απορρίπτει όλους της λόγους της έφεσης.

Στην απόφασή του το Εφετείο σημείωσε ότι «στην υπό κρίση υπόθεση δεν μπορεί να αγνοηθεί πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα οπλισμού κι εκρηκτικών υλών, ποσότητα η οποία θα επηρεάσει σε περίπτωση καταδίκης και το ύψος της ποινής που πιθανόν να επιβληθεί στον εφεσείοντα».

 

Send this to a friend