Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μουσική πανδαισία φέτος στο Φεστιβάλ Λάρνακας
Μουσική πανδαισία φέτος στο Φεστιβάλ Λάρνακας

Μουσική πανδαισία φέτος στο Φεστιβάλ Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, θα παρελάσουν αυτό τον μήνα, από την σκηνή του Παττίχειου Δημοτικού Αμφιθεάτρου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας, που φέτος συμπληρώνει 39 χρόνια ζωής.

Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε σαν μια διοργάνωση διάρκειας μόνο μιας εβδομάδας, αλλά χρόνο με το χρόνο, με την επιμονή και την προσπάθεια των λειτουργών του πολιτιστικού τμήματος του δήμου, έφτασε στο σημείο να διαρκεί ένα ολόκληρο μήνα.

Το φεστιβάλ έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις, όχι μόνο των Λαρνακέων, αλλά και των Κυπρίων ευρύτερα, ως μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού και σαν ένας θεσμός μεγάλης εμβέλειας. Φέτος, το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο, αφού περιλαμβάνει συναυλίες με τα μεγαλύτερα ονόματα Ελλήνων ερμηνευτών, όπως ο Νταλάρας, η Μαρινέλλα, η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Ρέμος κ.α.

Εκτός, όμως, από τις συναυλίες, το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λάρνακας περιλαμβάνει, επίσης, γνωστές θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και βραδιές ποίησης.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 14 εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο και στο χώρο του αρχαίου Κιτίου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας (1/7) με τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη (3,4 Ιουλίου) την σκυτάλη θα πάρει ο Αντώνης Ρέμος.

Θα ακολουθήσουν τρεις συναυλίες με την Άννα Βίσση, στις 10, 12 και 13 Ιουλίου, ενώ στις 29 και 30 Ιουλίου θα τραγουδήσει η Μαρινέλλα.

Το Φεστιβάλ Λάρνακας θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου με την συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τους χορηγούς του φεστιβάλ, που είναι ο ΟΠΑΠ Κύπρου και η εταιρεία PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC LTD, καθώς επίσης και όλα τα τοπικά μέσα, ραδιόφωνα, ειδησεογραφικές σελίδες και περιοδικά που στηρίζουν τις εκδηλώσεις ως χορηγοί επικοινωνίας, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τις προσπάθειες του δήμου για συνέχιση των θεσμοθετημένων εκδηλώσεών του.

 

 

Send this to a friend