Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επαναλειτούργησε ο εκσυγχρονισμένος Αστυνομικός Σταθμός Δεκέλειας
Επαναλειτούργησε ο εκσυγχρονισμένος Αστυνομικός Σταθμός Δεκέλειας

Επαναλειτούργησε ο εκσυγχρονισμένος Αστυνομικός Σταθμός Δεκέλειας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του Αστυνομικού Σταθμού των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, με το κόστος να φτάνει τα τρία εκατομμύρια λίρες.

Οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2023 και περιλάμβαναν κρατητήρια χωρητικότητας μέχρι και τρία άτομα, γραφείο ανάλυσης εγκληματολογικών σκηνών, εσωτερικό εργαστήριο καθώς και ειδική εγκατάσταση για την Ομάδα Δράσης της Κοινότητας.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης του σταθμού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας Sean Bell ανέφερε ότι οι νέες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν αποτελούν το επόμενο βήμα στον εκσυγχρονισμό μιας αστυνομικής δύναμης, τα καθήκοντα, οι αποστολές και οι προκλήσεις της οποίας ολοένα και αυξάνονται.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα φέρουν πιο κοντά τους αστυνομικούς στην κοινότητα που υπηρετούν. «Ο προϋπολογισμός των τριών εκατομμυρίων λιρών μας επέτρεψε να μετατρέψουμε ένα παλιό αστυνομικό τμήμα της δεκαετίας του 1960 σε μια καινούργια και σύγχρονη εγκατάσταση», πρόσθεσε. Ο νέος σταθμός θα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει περισσότερους από 100 αστυνομικούς.

Εξάλλου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας των Β.Β. Steve Jupp μιλώντας στους προέδρους των κοινοτήτων που ήταν παρόντες αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο που πρόκειται να εφαρμόσει ο σταθμός, αυτό της αστυνόμευσης της γειτονιάς.

Όπως εξήγησε, τους προσεχείς μήνες θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στις γειτονιές των κοινοτήτων που εμπίπτουν στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων οι λεγόμενες ομάδες αστυνομικών της γειτονιάς. «Θα έχετε τον δικό σας αστυνομικό που θα σας στηρίζει και θα ενημερώνει τις κοινότητες για το τι συμβαίνει στην περιοχή σας, θα σας παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς θα είστε ασφαλείς και για το πώς θα προστατεύσετε καλύτερα την περιουσία σας.

Αυτό που ζητώ από εσάς είναι να συνεργαστείτε μαζί μας, να χρησιμοποιήσετε την επιρροή και την εμπειρία σας, ώστε να διασφαλιστεί πως αυτό το νέο μοντέλο αστυνόμευσης θα καταστεί δυνατό και αποτελεσματικό από την αρχή», επισήμανε.

 

 

 

Send this to a friend