Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Εμφύλιος» μοναχών για άδειασμα λογαριασμών, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις
«Εμφύλιος» μοναχών για άδειασμα λογαριασμών, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις

«Εμφύλιος» μοναχών για άδειασμα λογαριασμών, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις

Tα χρήματα που δόθηκαν όπως καταγγέλλεται δανεικά και αγύριστα από την μονή Αβακούμ, για την προεκλογική εκστρατεία του Μητροπολίτη Ησαΐα θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής αστυνομικής έρευνας.

Ο ηγούμενος Νεκτάριος κατήγγειλε ότι ο Μητροπολίτης Ησαΐα έκλεψε ποσό ύψους €450.000, που του είχε δανείσει η μονή για προεκλογικούς σκοπούς. Με τον Ταμασού να απαντά ότι ουδέποτε έλαβε το ποσό αυτό, παρά μόνο 155.000 ευρώ για να πληρώσει κεφαλαιουχικούς φόρους και άλλα έξοδα.

Ελένη Κωνσταντίνου, Λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας

«Αμέσως μετά την καταγγελία δόθηκαν οδηγίες και συστάθηκε ομάδα ανακριτών από το ΤΑΕ Αρχηγείου, η οποία προβαίνει σε διερεύνηση υπό την καθοδήγηση των ποινικών ανακριτών».

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών θα βρεθούν το συμφωνητικό ημερομηνίας 15 Νοεμβρίου 2021 που υπέγραψαν ο Μητροπολίτης Ταμασού και ο ηγούμενος της Μονής καθώς και αντίγραφο επιταγής η οποία κατατέθηκε στην Ελληνική Τράπεζα με παραλήπτη τον Έφορο Φορολογίας.

Στο συμφωνητικό έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφέρεται, ότι ο  ηγούμενος θα δανείσει ποσό €155.000 τον μητροπολίτη με σκοπό την αποπληρωμή του Κεφαλαιουχικού Φόρου, και τρεχόντων εξόδων. Ακολούθως αναφέρεται, πως το ποσό δανειοδότησης θα αποπληρωθεί εντός 16 δόσεων, ανά τετραμηνία.

Άδειασαν τους λογαριασμούς μοναχών
Η ανακριτική ομάδα διερευνά και τις καταγγελίες που υπέβαλαν τρεις μοναχοί της Μονής για άδειασμα των προσωπικών τους λογαριασμών, όπου εμβάζονταν οι μισθοί τους.

Ο αρχιμανδρίτης ο οποίος εγκατέλειψε την μονή τον περασμένο Ιανουάριο και δεν ανήκει στον κύκλο του ηγουμένου, κατήγγειλε πλαστογραφία της υπογραφής του, με την οποία ο μισθός του ύψους €1.380 μηνιαίως, κατέληγε σε κοινό λογαριασμό που τηρούν άλλοι μοναχοί της αδελφότητας. Στον ίδιο λογαριασμό φέρεται να κατέληξαν σύμφωνα και πάλι με τον Φ και 17 χιλιάδες ευρώ, που αφορούσαν μισθούς άλλου μοναχού.

Σε ότι αφορά τον ηγούμενο Νεκτάριο, η ανακριτική ομάδα δεν αποφάσισε ακόμη εάν την ερχόμενη Πέμπτη, ζητήσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του ή την καταχώρηση της υπόθεσης.

 

Send this to a friend