Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εγκαθίδρυσης του Δημάρχου, Αντιδημάρχου και των Μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας
Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εγκαθίδρυσης του Δημάρχου, Αντιδημάρχου και των Μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εγκαθίδρυσης του Δημάρχου, Αντιδημάρχου και των Μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, στην Πλατεία Ζουχουρί η Τελετή Εγκαθίδρυσης του Δημάρχου, Αντιδημάρχου και των Μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, στην παρουσία των Αρχών, Φορέων και Συνόλων της πόλης.

Κατά την Τελετή, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό και στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τον Δημοτικό Γραμματέα κ. Ανδρέας Λουκάς, τους Επικεφαλής των Ομάδων του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και από τους νέους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λάρνακας, Λιβαδιών και Βόροκληνης.

Στη συνέχεια, αφού απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στα απερχόμενα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παραδόθηκε επίσημα η Δημαρχία στον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και ακολούθως η παρουσίαση των νέων Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «…Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, ξεκινάμε δυνατά να δημιουργούμε τη Λάρνακα της νέας εποχής. Τη Δευτέρα ξεκινά μια νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια νέα εποχή που βρίσκει το Δήμο Λάρνακας να μεγαλώνει αγκαλιάζοντας τα Λιβάδια και την Βορόκληνη.

Μια νέα εποχή γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να αδράξουμε για να επιτελέσουμε τον σκοπό για τον οποίο μας τίμησαν οι δημότες με τη ψήφο τους: να υπηρετήσουμε την τοπική μας κοινωνία, να υπηρετήσουμε το κοινό καλό, να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον, να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας…»

Στη συνέχεια συγχάρηκε τους Αντιδημάρχους Λάρνακάς κ. Ιάσωνα Ιασωνίδη, Λιβαδιών κ. Μάριο Αρμένη και Βορόκληνης κ. Νεόφυτο Φακοντή για την εκλογή τους ως οι πρώτοι εκλελεγμένοι Αντιδήμαρχοι της Λάρνακας. Επίσης, συγχάρηκε θερμά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου μας Δήμου, του διευρυμένου Δήμου Λάρνακας τονίζοντας ότι τα νέα Μέλη είναι τώρα η φωνή των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Βουλευτές της πόλης μας, την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας καθώς και όλους τους Φορείς και τα Οργανωμένα Σύνολα της πόλης που βρίσκονται πλάι στο Δημοτικό Συμβουλίου τα τελευταία 7,5 χρόνια.

Για το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ανάφερε ότι, χωρίς τη δική τους συνεργασία, συναίνεση και στήριξη τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Με γνώμονα τη Λάρνακα δουλέψαν όλοι μέσα σε ένα κλίμα υπευθυνότητας και χωρίς αντιπαλότητες για την πόλη και τους δημότες μας. Τόσο ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας κ. Ιάσων Κ. Ιασωνίδης και οι Επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων κ. Πάμπος Γαβριήλ και κ. Άκης Ζανέττου από το ΔΗΣΥ, ο κ. Άθως Καζαντζή από το ΑΚΕΛ, ο κ. Παντελής Χειμωνίδης από ΔΗΚΟ, ο κ. Αντρέας Χριστοφόρου από την ΕΔΕΚ και ο κ. Ηλίας Ηλία από την Αλληλεγγύης όσο και όλα τα Μέλη ήταν πάντοτε συνοδοιπόροι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η Λάρνακα του σήμερα.

Αναφερόμενος στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Λάρνακας, τους ανθρώπους δηλαδή που βρίσκονται από την αρχή της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου παρά το πλευρό του και είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά και να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία, τόνισε ότι η επιτυχία της πόλη μας οφείλεται και σε αυτούς τους ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος προσωπικά ευχαρίστησε από καρδίας.

Μετά το πέρας της Τελετής, ακολούθησε Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα και δεξίωση.

Send this to a friend