Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσίαση των βιβλίων του Αλέξη Μιχαηλίδη στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας
Παρουσίαση των βιβλίων του Αλέξη Μιχαηλίδη στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας

Παρουσίαση των βιβλίων του Αλέξη Μιχαηλίδη στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας βύρας και το Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση των βιβλίων του Αλέξη Μιχαηλίδη (Ιστορικού Ερευνητή και Συγγραφέα) την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:30 στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας.

“Σε καμιά άλλη περιοχή του Ελληνισμού οι επαναστάτες δεν επέδειξαν τόση μακροχρόνια δέσμευση και επιμονή όσο στην Κύπρο, παρά το ότι ήσαν άοπλοι και χωρίς Ελπίδα. Αν υπολογίσουμε ότι στην Κύπρο η προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασηςάρχισε το 1815 τότε φαίνεται ότι οι ηγεσία των Επαναστατών πολέμησε και συνωμότησε για ελευθερία της Κύπρου 18 ολόκληρα χρόνια παρά το ότι οι εκτελέσεις ύποπτων επαναστατών συνεχίστηκαν στην Κύπρο πολλά χρόνια μετά την Ανεξαρτησία της Ελλάδας που επετεύχθη το 1828. Οι Κύπριοι έδωσαν δυναμικά το παρών τους σε όλες τις μάχες και ναυμαχίες της Επανάστασης και έπεσαν για την ελευθερία όλων των Ελλήνων.Παρά τα συντριπτικά αριθμητικά δεδομένα το Κυπριακό επαναστατικό πνεύμα συνέχισε  και να κάνει ανατρεπτικούς σχεδιασμούς για να ελευθερώσει την Μεγαλόνησο μέχρι το 1833, όπου οργανώθηκε αλλά απότυχε και η τελευταία τους προσπάθεια”.

Ο Αλέξης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Λάρνακα τον Δεκέμβρη του 1950. Σπούδασε με υποτροφία Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια και Διοίκηση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού σε επίπεδο ΜΑ. Διοίκησε την οικογενειακή επιχείρηση με δραστηριότητα στην βιομηχανία και το εμπόριο. Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας την περίοδο 1991-2001  και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Λάρνακας  την περίοδο 2001-2011. Αφιερώθηκε στην έρευνα της Ιστορίας της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λάρνακας όπου δημοσίευσε  βιβλία και επιστημονικά άρθρα σε Ιστορικές Επετηρίδες στην Κύπρο  (Κυπριακές Σπουδές και Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών) και βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με το   μηνιαίο περιοδικό  της Ελλάδας « Ιστορία Εικονογραφημένη», όπου δημοσιεύει άρθρα σχετικά με σημαντικές στιγμές της Κυπριακής ιστορίας.   Μερικά από τα βιβλία του είναι : «Λάρνακα 4.000 χρόνια Ιστορίας»(2008) , «Η Τουρκοκρατία στην Λάρνακα: Άγνωστες Πτυχές» (2010), «Λάρνακα- Βενετία 500 χρόνια  Σχέσεων και Επαφών» (2011), «Η Αλήθεια για το νερό της Λάρνακας» (2015)»,«Η Κύπρος Επαναστάτησε το 1821» 2021.

Send this to a friend