Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Οι δύο λαρνακείς καλλιτέχνες, Σπύρος Αγαθού και Αντώνης Τζιαρρίδης, δημιούργησαν για το Sophia for Children
Οι δύο λαρνακείς καλλιτέχνες, Σπύρος Αγαθού και Αντώνης Τζιαρρίδης, δημιούργησαν για το Sophia for Children

Οι δύο λαρνακείς καλλιτέχνες, Σπύρος Αγαθού και Αντώνης Τζιαρρίδης, δημιούργησαν για το Sophia for Children

Γράφει η Θεοδοσία Αποστόλου

Ο Σπύρος και ο Αντώνης είναι δύο άτομα για τα οποία η Λάρνακα είναι πάντοτε περήφανη, αφού πέραν από τις όμορφες καινοτόμες καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, προσφέρουν πάντοτε απλόχερα, μέσω της τέχνης τους, στην εθελοντική κοινωνική προσφορά.

Στην πρόσφατη έκθεση του Sophia for Children η οποία πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, έβαλαν και τη δική τους πινελιά με δύο μοναδικούς ελέφαντες. Η έκθεση «Elephant in the room», υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, κ. Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε μια όμορφη και συγκινητική βραδιά.

Οι 22 υπέροχοι ελέφαντες «υιοθετήθηκαν» ήδη από είκοσι μεγάλες κυπριακές εταιρείες στηρίζοντας τον ιερό σκοπό των δράσεων του Σοφία για τα Παιδιά.

Μεταξύ των 22 καλλιτεχνών που δημιούργησαν τους ελέφαντες, ήταν και ο Σπύρος Αγαθού και Αντώνης Τζιαρρίδης.

Σε δηλώσεις τους και οι δύο καλλιτέχνες, μας τόνισαν ότι ο σκοπός ήταν τόσο σημαντικός και ιερός που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην συμβάλλουν με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες σε αυτή τη τόσο σπουδαία έκθεση προσμετρώντας το πόσα παιδιά θα ωφεληθούν μέσω αυτής της δράσης που έγινε.

“Rare as a happy golden elephant” ο τίτλος της δημιουργίας του Σπύρου, ο οποίος μέσα από τον χρυσό του ελέφαντα προσπαθεί να μεταφέρει το πόσο σπάνια αλλά και όμορφη είναι η χαρά στις μέρες μας. Ουσιαστικά είναι τόσο σπάνια όσο και ένας χρυσός ελέφαντας. Παράλληλα θέλησε να τονίσει και το γεγονός ότι για τα παιδία στην Αφρική, τα οποία δημιούργησαν τους ελέφαντες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι για αυτά ήταν και ένα είδος παιχνιδιού χαράς. Συμβολίζει τη δύναμη, τη προστασία, τη σοφία και τη καλή τύχη που ένας ελέφαντας αντιπροσωπεύει.

Έχοντας «γεννηθεί» στην Αφρική και είναι εξαιρετικά θαυμαστός παρουσιάζει αξιοπρέπεια, μεγαλοπρέπεια και δύναμη. Είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να συντρίψει όλα σχεδόν τα εμπόδια και με τη δύναμη της σοφίας και της μνήμης του οδηγεί σε μια χαρούμενη ζωή καθώς επίσης και στην σταθερότητα των καλών σχέσεων και συμφιλίωσης των ανθρώπων.

«Έν οἶδα ότι εν είδα» για τον ιδιαίτερο και αινιγματικό ελέφαντα του Αντώνη που ουσιαστικά μας λέει ότι «ένα ξέρω ότι δεν είδα», ο οποίος θέλησε να στείλει το μήνυμα της συγκάλυψης των προβλημάτων ή και την εθελούσια λησμονιά. Ο ελέφαντας κουβαλά μαζί του βάρος, το οποίο συμβολίζει το πνευματικό βάρος που πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν μέσα τους.

 

Send this to a friend