Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μονή Αββακούμ: «Οι μοναχοί είναι ακτήμονες, δεν έχουν τίποτα δικό τους»
Μονή Αββακούμ: «Οι μοναχοί είναι ακτήμονες, δεν έχουν τίποτα δικό τους»

Μονή Αββακούμ: «Οι μοναχοί είναι ακτήμονες, δεν έχουν τίποτα δικό τους»

Αντέδρασε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, στο άκουσμα της Μονής Αββακούμ ως «κατοικία» των μοναχών. Οι μοναχοί είναι ακτήμονες, αναφέρει μεταξύ άλλων και το μοναστήρι δεν είναι δικό τους.

Διευκρινίζεται πως ο Θεόδωρος Κυριακού, αναφέρεται στην τοποθέτηση του νέου δικηγόρου του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, Ευστάθιου Ευσταθίου, μετά την αποχώρηση της Ανδριάνας Κλαϊδή από τη γραμμή υπεράσπισης.

«Οι μοναχοί στο μοναστήρι φιλοξενούνται, δεν τους ανήκει. Πρέπει να είναι ακτήμονες και για σκοπούς εκτός μοναστηριού, για παράδειγμα δεν μπορεί να έχει ένας μοναχός στην κατοχή του κτήματα, αν είναι έτσι δεν κατάλαβε ποτέ του γιατί έγινε μοναχός. Δεν έχουν τίποτα δικό τους, ούτε το μοναστήρι είναι δικό τους, τα απαραίτητα τους τα παρέχει το μοναστήρι».

Πάντως τέσσερις μήνες συμπληρώνονται από το ξέσπασμα του σκανδάλου στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ, με την Αστυνομία να συνεχίζει το ανακριτικό της έργο, ενώ ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος παραμένει υπό κράτηση.

 

Send this to a friend