Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξεφυτρώνουν παράνομοι «σκυβαλότοποι» σε όλη την Κύπρο
Ξεφυτρώνουν παράνομοι «σκυβαλότοποι» σε όλη την Κύπρο

Ξεφυτρώνουν παράνομοι «σκυβαλότοποι» σε όλη την Κύπρο

Προσπάθεια γίνεται από το Υπουργείο Γεωργίας με σκοπό να κλείσουν οι παράνομοι σκυβαλότοποι.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Ά λειτουργός Περιβάλλοντος Έλενα Στυλιανοπούλου, ανέφερε ότι έγινε μια διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή για το θέμα των παράνομων σκυβαλότοπων με σκοπό να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με ένα τρόπο ολιστικό. «Σε αυτή τη διάσκεψη εκτός από το Υπουργείο Γεωργίας, συμμετείχαν και το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Δήμων και η Ένωση Κοινοτήτων, υπάρχουν διάφορες δράσεις οι οποίες αφορούν το θέμα της αντιμετώπισης αυτής».

Μεταξύ άλλων είπε ότι «στόχος είναι πρώτον να δουλέψουμε με τη διαχείριση των αποβλήτων έτσι ώστε να μειωθούν οι παράνομες απορρίψεις. Ένα τομέας αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων από κατασκευές και κατεδαφίσεις άλλος τομέας αφορά τα ογκώδεις απόβλητα όπως τα έπιπλα και τα στρώματα όπως και όλη η προσπάθεια που γίνεται για την διαχείριση και τη χωριστή συλλογή από το σπίτι και εκστρατεία ενημέρωσης».

Για τις φωτιές που ξεσπούν από παράνομους σκυβαλότοπους είπε ότι «είδαμε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν πάρει άλλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό ο στόχος μας είναι να αντιμετωπιστεί ολιστικά».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend