Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου επέβαλε την Παρασκευή, ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων, σε 42χρονο κάτοικο Ξυλοτύμβου, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα τον Νίκο Αγγελή, 34 ετών επίσης από την Ξυλοτύμβου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, στις 29 Αυγούστου 2023, ο 42χρονος επισκέφθηκε την οικία του Αγγελή, για να λύσουν κάποιες διαφορές τους. Οι δύο άνδρες ενεπλάκησαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 34χρονου.

Ο Αγγελή, εντοπίστηκε τραυματισμένος, εντός της οικίας του, από οικεία του πρόσωπα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, υπέκυψε στα τραύματά του.

 

Από σήμερα ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, θέτει υπό την ευθύνη του τις υπηρεσίες που παρείχε μέχρι σήμερα, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχτεύσεων.

Στόχος του είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού, εξειδικευμένου, σωστά δομημένου και στελεχωμένου δημόσιου οργανισμού, που θα έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, βαρύτητα και αξιοπιστία για να προσφέρει απρόσκοπτα και ποιοτικά τις υπηρεσίες που καλείται να αναλάβει.

Θα παρέχει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ παράλληλα θα έχει την αρμοδιότητα έκδοσης Πολεοδομικών και Οικοδομικών Αδειών, όπως και την αρμοδιότητα διαχείρισης των Πράσινων Σημείων.

Επί της ουσίας, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας θα θέσει υπό την ευθύνη του τις υπηρεσίες που καθώς και το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων (το τελευταίο θα ισχύει από το 2027, με εξαίρεση τα Πράσινα Σημεία που αναλαμβάνονται πάραυτα), με την παράλληλη μεταφορά της αδειοδότησης της ανάπτυξης (πολεοδομικές άδειες και άδειες οικοδομής) από το Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας, την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και τους Δήμους της Επαρχίας μας.

Στόχος η λειτουργία από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 τριών επιπρόσθετων Γραφείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη στους Δήμους Αθηένου, Δρομολαξιάς – Μενεού και Λευκάρων. Τα Πράσινα Σημεία, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις περιοχές Αραδίππου, Αθηένου, Δρομολαξιά, Κοφίνου, Αναφωτία και Πυργά.

 

 

Send this to a friend