Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανδρέας Αποστόλου: «Πότε μου δεν κυνήγησα τις καρέκλες – Δεν έχω πλάνο να γίνω κομματάρχης»
Ανδρέας Αποστόλου: «Πότε μου δεν κυνήγησα τις καρέκλες – Δεν έχω πλάνο να γίνω  κομματάρχης»

Ανδρέας Αποστόλου: «Πότε μου δεν κυνήγησα τις καρέκλες – Δεν έχω πλάνο να γίνω κομματάρχης»

Το αποτέλεσμα της κάλπης για την ΕΔΕΚ, ήταν αποτυχία, σημειώνει ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Αποστόλου, ο οποίος διεκδίκησε θέση στην Ευρωβουλή μέσω του κομματικού ψηφοδελτίου.

Όπως αναφέρει, τέθηκαν δύο στόχοι οι οποίοι ωστόσο δεν επιτεύχθηκαν και σημειώνει πώς η εσωστρέφεια, οι αντιπαραθέσεις και η εικόνα που έβγαζε η ΕΔΕΚ προς έξω είναι οι λόγοι της εκλογικής αποτυχίας. Τονίζει πώς είναι η ώρα το κόμμα να γυρίζει σελίδα με όλους μαζί ξεκαθαρίζοντας πώς ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να γίνει κομματάρχης και να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

– Έστειλε μηνύματα η κάλπη της 9ης Ιουνίου; Ποια η δική σας ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος;

– Φυσικά. Και θα πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη. Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματα τους. Οι καβγάδες, ο λαϊκισμός, η στείρα κριτική και οι αντιπαραθέσεις δεν παίρνουν την Πατρίδα μας μπροστά. Ο λαός μας το αντιλαμβάνεται και ορθά τα απορρίπτει. Η πολιτική χρειάζεται ταπεινότητα, χαμηλούς τόνους, και λύσεις. Δεν αρκεί μόνο να τονίζουμε το πρόβλημα. Ούτε να προτείνουμε λύσεις χωρίς να φροντίζουμε να εφαρμόζονται και να φορτώνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Οι πολίτες θέλουν ρεαλιστικές εφαρμόσιμες λύσεις και συνεργασία όλων μας για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής τους. Εγώ τουλάχιστον έτσι πολιτεύομαι και έτσι θα συνεχίσω να το πράττω και αυτός θεωρώ πως είναι ο κύριος λόγος που κέρδισα την εμπιστοσύνη των πολιτών που με στήριξαν στις Ευρωεκλογές.

– Για την ΕΔΕΚ τι σημαίνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; Ήταν ασφαλώς αποτυχία. Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα για την ΕΔΕΚ;

– Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Φυσικά και ήταν αποτυχία το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο στόχος ήταν η διατήρηση των ποσοστών και της έδρας στην Ευρωβουλή και αποτύχαμε και στα δύο. Θεωρώ πως η εσωστρέφεια, οι αντιπαραθέσεις και η εικόνα που έβγαλε η ΕΔΕΚ προς τα μέλη της και την κοινωνία είναι ο λόγος της αποτυχίας. Ένα Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πρέπει να έχει ως μοναδικό γνώμονα του να παράγει πολιτικές που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να χαμηλώσουμε τους τόνους, να δώσουμε χώρο σε όλες και όλους και να εργαστούμε με ταπεινότητα και ειλικρίνεια για την ενότητα του Κινήματος και την πρόοδο της Πατρίδας και του λαού μας.

– Τίθεται θέμα ηγεσίας για την ΕΔΕΚ; Θα σας ενδιέφερε η προεδρία του κόμματος και γιατί;

– Αυτό που χρειάζεται το Κίνημα αυτή την στιγμή είναι ηρεμία. Όσοι αγαπούν και πιστεύουν σε αυτό το Κίνημα πρέπει να έρθουν κοντά για να βρούμε τις λύσεις. Μακριά από προσωπικές ατζέντες και προσωπικά κίνητρα για καρέκλες και αξιώματα. Φυσικά η ηγεσία και κυρίως ο πρόεδρος οφείλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να επέλθει η ηρεμία και η ενότητα στο Κίνημα. Έχω μεταφέρει στον κύριο Σιζόπουλο τις απόψεις μου για το πώς θα πρέπει ο ίδιος να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο αφορά εμένα πότε μου δεν κυνήγησα τις καρέκλες. Δεν έχω πλάνο να γίνω κομματάρχης. Θα συνεχίσω τον καθημερινό μου αγώνα για την ευημερία του λαού μας.

Είμαι αφοσιωμένος στο να παράγω πολιτικές στα θέματα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας και σε άλλα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Θα συνεχίσω να το κάνω με αφοσίωση, όρεξη και ανιδιοτέλεια. Αυτό με ενδιαφέρει.

– Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης που λάβατε, τι σημαίνει για εσάς;

– Οι 8500 σχεδόν συμπολίτες μας που με εμπιστεύτηκαν και με κατέταξαν πρώτο στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ με τιμούν και θεωρώ ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης για όλα όσα πετύχαμε τρία χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην Επαρχία μου τη Λάρνακα έλαβα περίπου τετραπλάσιο αριθμό ψήφων από τον αριθμό που έλαβα στις βουλευτικές εκλογές του 2021 φυσικά στην κάλπη του 2024 συμμετείχαν και οι εκτοπισμένοι μας που διαμένουν στη Λάρνακα. Αυτό για εμένα είναι εξαιρετικά τιμητικό και μου δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσω να πολιτεύομαι με τον ίδιο τρόπο. Με χαμηλούς τόνους, σύνεση, χωρίς φωνές και λαϊκισμό με στόχο να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων μας.Ήθελα πολύ να πετύχω την εκλογή γιατί γνωρίζω πως δουλεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ξέρω πως εκεί θα μπορούσα ακόμη πιο αποτελεσματικά να εργαστώ για τα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών τα οποία γνωρίζω καλά. Όλα γίνονται για ένα σκοπό και όλα έρχονται στην ώρα τους. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά μας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Θέλω να συγχαρώ τους έξι Ευρωβουλευτές μας αλλά και όλες και όλους που έχουν εκλεγεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα είμαι με ειλικρίνεια στο πλευρό τους για το καλό της Κύπρου μας.

Πηγή: www.philenews.com

Send this to a friend