Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανακαινίστηκε ο Αστυνομικός Σταθμός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας
Ανακαινίστηκε ο Αστυνομικός Σταθμός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας

Ανακαινίστηκε ο Αστυνομικός Σταθμός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί, στελεχώνουν το νέο Αστυνομικό Σταθμό των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ο οποίος μετά την ανακαίνιση και επέκταση του άνοιξε τις πύλες του στις 18 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «η κατασκευή του Σταθμού, που στοίχισε τρία εκατομμύρια στερλίνες, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023 και τώρα περιλαμβάνει κρατητήρια για έως και τρία άτομα, γραφείο ανάλυσης εγκληματολογικών σκηνών, ένα εσωτερικό εργαστήριο και μια ειδική εγκατάσταση για την ομάδα δράσης της κοινότητας».

Μιλώντας κατά την τελετή παρουσίασης του νέου Σταθμού, που έγινε στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρος Ελίκκου Ηλία και στελεχών των Βάσεων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Sean Bell, είπε ότι «η νέα εγκατάσταση ήταν το επόμενο βήμα στον εκσυγχρονισμό μιας αστυνομικής δύναμης από την οποία ζητάμε πολλά», εκφράζοντας την ελπίδα πως θα φέρει τους αστυνομικούς πιο κοντά στην κοινότητα που υπηρετεί.

Πρόσθεσε ότι «ο γενναιόδωρος προϋπολογισμός των 3 εκατομμυρίων στερλινών μας επέτρεψε να μετατρέψουμε ένα παλιό αστυνομικό τμήμα της δεκαετίας του 1960, σε αυτή τη νέα εγκατάσταση, σε ένα σύγχρονο και κατάλληλο κτίριο. Αυτό το νέο κτίριο είναι μεγάλο, με γραφείο ανοιχτής διαρρύθμισης για να ενθαρρύνει τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ συναδέλφων», είπε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «έχουμε επίσης επενδύσει στην ευημερία του προσωπικού μας με ένα γυμναστήριο και άλλες βασικές ανέσεις για να στηρίξουμε τη διαρκή υγεία τους. Ζητάμε πολλά από αυτούς που εντάσσονται στην αστυνομία σήμερα, όπως η απαίτηση να διαχειρίζονται όπλα μέχρι την ηλικία των 50 ετών, οπότε το να διατηρούνται σε φόρμα είναι καλό για αυτούς και την Υπηρεσία», σημείωσε.

Εξωτερικά συνέχισε ο κ. Bell «το αστυνομικό μας τμήμα στέκεται ως σύμβολο ασφάλειας που καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με την κοινότητα για να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη και ισχυρότερη κοινωνία».

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Ελίκκος Ηλία ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο. Η Αστυνομία θα είναι σε θέση να παρέχει αποτελεσματικές υπηρεσίες στις κοινότητες που υπηρετεί, τόσο στους Ελληνοκύπριους, στους Τουρκοκύπριους όσο και στη βρετανική στρατιωτική κοινότητα» είπε και πρόσθεσε πως «αυτό το κτίριο δεν πρέπει να είναι μόνο αστυνομικό τμήμα, αλλά φάρος ελπίδας και σύμβολο δικαιοσύνης».

Οφείλω, συνέχισε, «να επισημάνω τις άριστες σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των Βρετανικών Βάσεωνν και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς, από την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, στις απειλές για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση, μεταξύ άλλων».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Steve Jupp, μιλώντας στους Προέδρους των κοινοτήτων που ήταν παρόντες στην τελετή ανέφερε ότι «η αστυνόμευση πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά των κοινοτήτων μας. Η νέα δήλωση αποστολής μας είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος, η προστασία των ανθρώπων», είπε, και σημείωσε πως η επίτευξή της γίνεται πιο περίπλοκη.

Επεσήμανε ακόμα ότι «αυτός ο νέος σταθμός βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου μας μοντέλου, αστυνόμευσης της γειτονιάς».

Απευθυνόμενος στους Προέδρους των κοινοτήτων είπε πως τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν οι ομάδες της γειτονιάς στις κοινότητες που θα έχουν τον δικό τους αστυνομικό που θα τις στηρίζει και θα ενημερώνει τις κοινότητες για το τι συμβαίνει στην περιοχή, ενώ θα παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς να είναι ασφαλείς και πώς να προστατεύουν καλύτερα την περιουσία τους.

Ζήτησε από τους κοινοτάρχες να συνεργαστούν μαζί τους, να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους, την εμπειρία τους, για να διασφαλίσουν ότι αυτό το νέο μοντέλο είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος και το προσωπικό του σταθμού «είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο αστυνομεύουμε και οι εγκαταστάσεις εδώ αντιπροσωπεύουν το πώς προχωράμε συλλογικά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο νέος σταθμός θα στεγάζει περισσότερους από 100 αστυνομικούς και έχει αυξημένη χωρητικότητα πέραν του 100% από όταν άνοιξε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend