Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυστηροί έλεγχοι από γειτονιά σε γειτονιά για μείωση της σπατάλης νερού
Αυστηροί έλεγχοι από γειτονιά σε γειτονιά για μείωση της σπατάλης νερού

Αυστηροί έλεγχοι από γειτονιά σε γειτονιά για μείωση της σπατάλης νερού

Όσοι και όσες είχαν την συνήθεια να πλένουν πεζοδρόμια, δρόμους, βεράντες και αυτοκίνητα με λάστιχο, θα πρέπει …να το ξεχάσουν, καθώς μετά από χρόνια επανέρχονται οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμου, για σπατάλη νερού.

Γιάννα Οικονομίδου, Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων

«Ήδη έχει εξουσιοδοτήσει υπαλλήλους το Τμήμα Υδάτων, ώστε να βγαίνει στους δρόμους να καταγγέλλει».

Η μείωση των αποθεμάτων νερού λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας έχει θορυβήσει το Υπουργείο Γεωργίας και Περιβάλλοντος, που έβγαλε από το χρονοντούλαπο τον περί Εξοικονόμησης Νερού Νόμο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά δεν εφαρμοζόταν.

Αυτό είναι το πρόστιμο για χρήση λάστιχου για πλύσιμο πεζοδρομίων και βεραντών
«Φέτος η κατάσταση είναι δραματική, η πληρότητα στα φράγματα ανέρχεται στο 39%, διανύουμε μια συνεχόμενη ανομβρία και επιβάλλεται η λήψη δραστικών μέτρων. Καλούμε το κοινό να εξοικονομεί το νερό και να αποφεύγει με κάθε τρόπο την σπατάλη του».

Παράλληλα δρομολογείται η αυστηροποίηση των ποινών για μείωση της ανεξέλεγκτης χρήσης και σπατάλης νερού, σε συνεργασία με τους επαρχιακούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Οι ποινές με βάση την νομοθεσία είναι πολύ χαμηλές, 51 ευρώ δεν θεωρείται αποτρεπτική ποινή και για αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε τρόπους αύξησης των ποινών. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε την νέα νομοθεσία σε ισχύ».

 

Send this to a friend