Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ξυλοτύμπου: Εννέα χρόνια φυλάκιση για την ανθρωποκτονία του ομοχώριού του
Ξυλοτύμπου: Εννέα χρόνια φυλάκιση για την ανθρωποκτονία του ομοχώριού του

Ξυλοτύμπου: Εννέα χρόνια φυλάκιση για την ανθρωποκτονία του ομοχώριού του

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου στον Λάμπρο Παυλήμπεη, 42 χρόνων, από την Ξυλοτύμπου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία του ομοχώριού του Νίκου Αγγελή, 34 χρόνων (φωτογραφία). Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο του 2023, στην οικία του θύματος, όταν ο κατηγορούμενος μετέβη εκεί ελπίζοντας να συναντήσει τόσο το θύμα, όσο και τον αδελφό του, για να τους ζητήσει ν’ αφήσουν ήσυχη την οικογένειά του.

Είχαν προηγηθεί υλικές ζημιές στο σπίτι του πρώην συζύγου της αδελφής του 42χρονου, στην οικία των γονιών του και στο όχημα του πατέρα του. Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, με την άφιξη του κατηγορουμένου στο σπίτι του Αγγελή, το θύμα επέδειξε επιθετική συμπεριφορά. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα κατηγορούμενος, σε κάποια στιγμή, ν’ αντιδράσει και να τον κτυπήσει στο πρόσωπο και σχεδόν ταυτόχρονα να τον πιάσει από τα μαλλιά και να τον σπρώξει με δύναμη, με πρόθεση να τον ακινητοποιήσει στον καναπέ. Ωστόσο, το θύμα κτύπησε με το κεφάλι στο έδαφος. Ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε το μέρος και το θύμα εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα από συγγενικά του πρόσωπα μέσα σε λίμνη αίματος. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κρανίου και βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Σεπτεμβρίου, υπέκυψε στα τραύματά του.

Αθέλητη ανθρωποκτονία                                                      

Αιτιολογώντας το ύψος της ποινής, το Κακουργιοδικείο σημείωσε ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για «αθέλητη ανθρωποκτονία», στην οποία δεν υπήρχε το στοιχείο της πρόθεσης πρόκλησης θανάτου. Κατά την επιμέτρηση της ποινής, ως μετριαστικοί παράγοντες, λήφθηκαν υπόψη η συναισθηματική φόρτιση υπό την οποία τελούσε ο κατηγορούμενος ένεκα των γεγονότων που είχαν προηγηθεί, η αρχική επιθετική και απειλητική στάση που, όπως αναφέρθηκε, επέδειξε το θύμα προς τον κατηγορούμενο όταν ο τελευταίος τον επισκέφθηκε στην οικία του και ο φόβος που αισθάνθηκε ο 42χρονος, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι γνώριζε πως ο συγχωριανός του ήταν ικανός να προβεί σε βίαιες πράξεις ένεκα προηγηθέντων γεγονότων.

Επίσης, το δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό του μητρώο καθώς και την συνεργασία και την ομολογία του, στοιχεία που, όπως λέχθηκε, ήταν ουσιώδη ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης. Αντίθετα, ως επιβαρυντικό στοιχείο το δικαστήριο προσμέτρησε το γεγονός ότι ο 42χρονος εγκατέλειψε τον Αγγελή παρόλο που είχε αντιληφθεί ότι αιμορραγούσε. Θυμίζουμε, ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε και η 32χρονη αδελφή του καταδικασθέντα για αποστολή γραπτών μηνυμάτων με απειλές για θανάτωση.

Send this to a friend