Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δρομολαξιά: Στα σκαριά Αθλητικό Πάρκο
Δρομολαξιά: Στα σκαριά Αθλητικό Πάρκο

Δρομολαξιά: Στα σκαριά Αθλητικό Πάρκο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο προγραμματίζει ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού στον χώρο του πρώην γηπέδου της Σαλαμίνας. Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, υπεγράφη στα γραφεία του Δήμου Δρομολαξιάς- Μενεού, η σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό (μελέτη και επίβλεψη) σε σχέση με τη δημιουργία χώρων άθλησης στο πρώην γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας, στη Δρομολαξιά.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου και η κ.Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου Καλοπαίδη εκ μέρους της ομάδας μελετών «CONSTANTINIDOU ARCHITECTURE», στην οποία κατακυρώθηκε η σύμβαση. Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά την ολοκληρωμένη εκπόνηση μελέτης και την επίβλεψη της δημιουργίας αθλητικού πάρκου. Σε ανάρτησή του ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του αθλητικού πάρκου θα συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιμετρικό πεζόδρομο, ένα γήπεδο σάλας (futsal) που θα είναι περιφραγμένο, ένα σημείο χωροθέτησης για καντίνα, δύο παιδικές χαρές, εκ των οποίων η μία θα διαθέτει μικρό πολυπαιχνίδι και συνήθη παιχνίδια, χώρο με εξωτερικά όργανα γυμναστικής, χώρους υγιεινής συμπεριλαμβανομένου αποχωρητήρια(και για ΑμεΑ) και αποδυτήρια, αστικό εξοπλισμό και δημιουργία χώρου στάθμευσης για εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

«Σκοπός του έργου αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δικτύου υπαίθριων χώρων προς ικανοποίηση των αναγκών άθλησης και ψυχαγωγίας του νέου Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού που θα προκύψει από την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, η δημιουργία του πάρκου αναμένεται ότι θα αποτελέσειπόλο έλξης για τους νέους της περιοχής στα πλαίσια των αθλητικών τους δραστηριοτήτων», τονίζει ο Κύπρος Ανδρονίκου.

Send this to a friend