Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα έργα στις πλατείες Ακρόπολης – Αλκής
Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα έργα στις πλατείες Ακρόπολης – Αλκής

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα έργα στις πλατείες Ακρόπολης – Αλκής

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Υπεγράφη το κατασκευαστικό συμβόλαιο του έργου, για την ανάπλαση κι ενοποίηση των κεντρικών πλατειών Ακρόπολης και Αλκής, στη Λάρνακα.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν ο δήμος της πόλης και η εργοληπτική εταιρείας «Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd». Οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη (27/6) στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου, που περιλαμβάνει και την ανακατασκευή των γύρω δρόμων.

Η παρουσίαση έγινε από τους συμβούλους μελετητές του γραφείου «A. F. Modinos and S.A. Vrahimis Architects and Engineers», το οποίο εκπόνησε τη μελέτη. Μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι το έργο ανάπλασης των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής περιλαμβάνεται στο όραμα του δήμου για ασφαλή και καλύτερη διαβίωση του κάθε δημότη κι επισκέπτη σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον.

Σημείωσε, ακόμα, ότι το έργο αυτό αναμένεται να συμπληρώσει τα ήδη υλοποιημένα έργα στο κέντρο της πόλης (ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ΑμεΑ), προσφέροντας ταυτόχρονα στους κατοίκους ποιοτικότερο τρόπο ζωής.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής, τη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την αναβάθμιση του συστήματος όμβριων υδάτων και την υπογειοποίηση υποδομών και δικτύων υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Επιπρόσθετα, θα εξωραϊστεί η περιοχή με την αύξηση του πρασίνου, την εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και την τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού. Το έργο θα επεκταθεί και στις οδούς Λουκή Ακρίτα, Ορφέως, Γλάδστωνος (τμήμα), Κωνσταντίνου Καλογερά (τμήμα) και στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου (τμήμα). Οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να διαρκέσουν 20 μήνες.

Το κόστος υλοποίησης του έργου εκτιμάται στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Η ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής, περιλαμβάνεται στα έργα προτεραιότητας της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) Λάρνακας και θα συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Send this to a friend