Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τον Σεπτέμβριο η διαδικασία για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Τον Σεπτέμβριο η διαδικασία για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών

Τον Σεπτέμβριο η διαδικασία για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών

Για τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε η εξέταση της αίτησης ακύρωσης των ενταλμάτων δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των εν αργία μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, συμπεριλαμβανομένου του χρηματικού ποσού των 807 χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε ήδη αναβληθεί για σήμερα από τα τέλη Μαΐου, καθώς ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία χρόνος, ώστε να καταθέσει την ένστασή της.

Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, δύο από τους μοναχούς ζήτησαν την αποδέσμευση των δικηγόρων που κατέθεσαν εκ μέρους τους την αίτηση. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε αναβολή της διαδικασίας για τις 18/9/ 2024, μέχρι να οριστεί νέος δικηγόρος.

Συγκεκριμένα, οι Ττόουλος Φαίδωνας (Αρχιμανδρίτης Πορφύριος) και Χριστοφή Δημήτρης (Ιερομόναχος Αββακούμ) ανέφεραν στο Δικαστήριο ότι επιθυμούν την αποδέσμευση της Ανδριάνας Κλαΐδη, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα εκ μέρους τους, λέγοντας ότι υπάρχουν διαφωνίες και ζητήματα σχετικά με το θέμα της αμοιβής. Μάλιστα, ζήτησαν να τους επιστραφούν ποσά που κατέβαλαν ως έξοδα πρωτοκολλητή.

Ο Πρόεδρος τους συνέστησε να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται για να διεκδικήσουν ποσά που κατέβαλαν προς τη δικηγόρο.

Ακόμα, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου προέτρεψε την κ. Κλαϊδη να έρθει σε επαφή και με τον τρίτο αιτητή, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση και δεν παρευρέθηκε στη σημερινή διαδικασία, καθώς θα πρέπει να επιβεβαιώσει και ο τρίτος αιτητής αν επιθυμεί να έχει νέα εκπροσώπηση για την αίτηση ακύρωσης των ενταλμάτων δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων.

Στη σημερινή διαδικασία παρουσιάστηκαν, επίσης, δικηγόροι εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, καθώς και δικηγόρος εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου σημείωσε ότι, αφού οριστεί νέος δικηγόρος και προχωρήσει με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, θα πρέπει αυτή να επιδοθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενόψει της νέας δικάσιμου στις 18 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend