Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέος Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας: Η Αρχή μιας Νέας Εποχής για την Πόλη
Νέος Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας: Η Αρχή μιας Νέας Εποχής για την Πόλη

Νέος Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας: Η Αρχή μιας Νέας Εποχής για την Πόλη

Μία πρώτη γνωριμία με τον νεοσύστατο Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λάρνακας είχαν σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 οι δημότες της πόλης, οι οποίοι παρακολούθησαν την ανοικτή ενημερωτική ημερίδα με θέμα, «Οι Αλλαγές στην Ύδρευση- Αποχέτευση- Αδειοδότηση της Ανάπτυξης και τα Πράσινα Σημεία», με αφορμή την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, η οποία προνοεί τη λειτουργία του νέου θεσμού από την 1η Ιουλίου 2024.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις νέες υπηρεσίες και τις βελτιώσεις που θα προσφέρει ο ΕΟΑ Λάρνακας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας, Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους, τις δομές και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία του νέου Οργανισμού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται από την 1η Ιουλίου και τα πλεονεκτήματα που θα λαμβάνουν οι δημότες μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης τους για θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης, αδειοδότησης της ανάπτυξης και τη λειτουργία των πράσινων σημείων, υπηρεσίες που πλέον συγκεντρώνονται κάτω από μία ενιαία δομή.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν οι αρμοδιότητες του οργανισμού, οι 16 νέες αρχές υδροδότησης που θα εξυπηρετούνται και αποτελούνται από 3 Δήμους και 13 πρώην Κοινότητες που εντάσσονται στους Δήμους αυτούς, καθώς και ο σχεδιασμός για βελτίωση και αποκατάστασης των υδρευτικών δικτύων.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι εργασίες αναβάθμισης στο αποχετευτικό δίκτυο και τα επόμενα βήματα για την κατασκευή και λειτουργία συστημάτων όμβριων υδάτων, ενώ η οικοδομική ανάπτυξη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική υποβολή και εξέταση αιτήσεων και  τη δημιουργία one stop shop εξυπηρέτησης για τους πολίτες. Τέλος παρουσιάστηκαν οι 6 περιοχές λειτουργίας πράσινων σημείων.

Παράλληλα οι πολίτες πληροφορήθηκαν για τα κανάλια επικοινωνίας με τον Οργανισμό, τα σημεία εξυπηρέτησης για τους πολίτες για κάθε μία από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και για τις ώρες λειτουργίας των διαφόρων τμημάτων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους προϊσταμένους και υπεύθυνους των κρίσιμων τμημάτων του ΕΟΑ Λάρνακας. Στο πάνελ συμμετείχαν οι κύριοι Σοφοκλής Χριστοδουλίδης, Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, Πέτρος Φραγκούδης, Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, η κυρία Φαίδρα Διομήδους, Λογίστρια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, και η κυρία Λένια Ζαχαριάδου, Επαρχιακός Λειτουργός του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να λάβουν απαντήσεις από τους προϊσταμένους των τμημάτων της κάθε υπηρεσίας του ΕΟΑ Λάρνακας, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις λειτουργίες και αρμοδιότητες του Οργανισμού.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι ο ΕΟΑ Λάρνακας θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών μέσα από τον νεοσύστατο και πρωτοποριακό θεσμό, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την γραμμή εξυπηρέτησης του ΕΟΑ Λάρνακας στο τηλέφωνο 24501000 ή μέσω email στο στο [email protected]. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού στο www.eoal.org.cy.

Send this to a friend