Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πλήρως εξιχνιασθείσα θεωρείται από την Αστυνομία η υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πάμπου Κωνσταντινίδη, 52 χρόνων, από το Παραλίμνι, έπειτα από την ομολογία του Κώστα Σωτήρη Αντωνίου, άλλως «Κότας», 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη κι επέφερε τον θάνατο στον πρώην συνεργάτη του.

Ο ύποπτος, ο οποίος προφυλακίστηκε χθες για οκτώ μέρες με διάταγμα του Δικαστηρίου Δεκέλειας μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο, επικαλέστηκε οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα, προβάλλοντας τη δική του εκδοχή η οποία και διερευνάται. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κότα δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του 45χρονου, ο οποίος θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, εναντίον του υπόπτου διερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 45χρονος φέρεται να έριξε δύο πυροβολισμούς στο θύμα, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό η σορός, έφερε τραυματισμούς από πυροβόλο όπλο, κακώσεις και πολλαπλά χτυπήματα.

Να σημειωθεί, ότι ο ύποπτος έχει το δικαίωμα να επιλέξει κατά πόσο θα δικαστεί ενώπιον του δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων ή της Δημοκρατίας καθότι και οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι Ελληνοκύπριοι.

 

«Ποινή χάδι» χαρακτήρισαν κύκλοι της Εισαγγελίας το χρηματικό πρόστιμο δυόμισι χιλιάδων ευρώ και την στέρηση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 39χρονο αστυνομικό της ΥΚΑΝ για υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος.

Το τραγικό συμβάν έγινε τον Ιανουάριο του 2022, στο χωριό Αγία Άννα της επαρχίας Λάρνακας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΚΑΝ.

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω απερίσκεπτης, επικίνδυνης ή αλόγιστης πράξης, κατηγορία που σύμφωνα με τον νόμο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και τέσσερα χρόνια. Θύμα του τροχαίου ήταν  70χρονος από την Γαλλία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2022, στο δρόμο Αγίας Άννας – Ψευδά. Κατά τον επίδικο χρόνο, ο κατηγορούμενος υπηρετούσε στην ΥΚΑΝ και συμμετείχε σε επιχείρηση οδηγώντας αυτοκίνητο της Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε την παρουσία του πεζού και έκανε χρήση των φρένων του οχήματός του, ενώ ταυτόχρονα έστριψε απότομα δεξιά και εισήλθε εντός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον πεζό με το αριστερό μπροστινό φανάρι του οχήματός του.

Αιτιολογώντας την απόφασή του να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στον κατηγορούμενο και όχι ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο έκρινε ότι η ενέργειά του ήταν μία «στιγμιαία αβλεψία», σε συνδυασμό με το λευκό ποινικό του μητρώο και την απουσία βαθμών ποινής. Όλα τα πιο πάνω λήφθηκαν υπόψη προς όφελος του αστυνομικού.

 

Send this to a friend