Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έδωσε οδηγίες για άμεση απάντηση σε κλήσεις στο 112 και 199 ο Αρχηγός Αστυνομίας
Έδωσε οδηγίες για άμεση απάντηση σε κλήσεις στο 112 και 199 ο Αρχηγός Αστυνομίας

Έδωσε οδηγίες για άμεση απάντηση σε κλήσεις στο 112 και 199 ο Αρχηγός Αστυνομίας

Άμεση απάντηση στους αριθμούς άμεσης ανάγκης των δύο γραμμών στο 112 και στο 199, καλούνται να ανταποκρίνονται τα μέλη της αστυνομίας, με οδηγίες του Αρχηγού.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι στο πλαίσιο βελτίωσης της Αστυνομίας έχει τροποποιηθεί η υπάρχουσα σχετική αστυνομική διάταξη και έχουν κατηγοριοποιηθεί οι προτεραιότητες σε περίπτωση λήψης ταυτόχρονων κλησεων στους εν λόγω αριθμούς.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, διαπιστώνεται κάποιες φορές να λαμβάνονται στους αριθμούς αυτούς, κλήσεις για ελάσσονος σημασίας περιστατικά, ενώ από την άλλλη οι τηλεφωνικές γραμμές δεν είναι απεριόριστες.

Υπάρχουν όπως εξήγησε 3-4 τηλεφωνικές γραμμές, που θα πρέπει να απαντηθούν από μέλη, που βρίσκονται στο καθήκον 24 ώρες το 24ωρο, και υπάρχουν και περιπτώσεις όπου γίνονται 10 κλήσεις ταυτόχρονα.

Αν λοιπόν μία κλήση δεν απαντηθεί γιατί είναι κρατημένη, το μέλος της αστυνομίας, είπε ο κ. Ανδρέου, είναι υποχρεωμένο στη συνέχεια να καλέσει πίσω τον αριθμό που έπαιρνε και ήταν κρατημένο.

 

Send this to a friend