Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Ανακοινώθηκε η 2η Προκήρυξη για Σχέδιο Επιδότησης Εξοπλισμού Νοσηλευτηρίων
Ανακοινώθηκε η 2η Προκήρυξη για Σχέδιο Επιδότησης Εξοπλισμού Νοσηλευτηρίων

Ανακοινώθηκε η 2η Προκήρυξη για Σχέδιο Επιδότησης Εξοπλισμού Νοσηλευτηρίων

Την 2η Προκήρυξη Υποβολής Προτάσεων για το Σχέδιο Επιδότησης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Νοσηλευτηρίων, ανακοίνωσαν την Παρασκευή, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας.

Η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από την Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 έως 28 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχέδιο αποσκοπεί στην παροχή οικονομικών κινήτρων, υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας σε Νοσηλευτήρια, για αγορά νέου/καινούργιου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, με έμφαση στην αγορά υψηλής ή ψηφιακής τεχνολογίας για τη αντικατάσταση υφιστάμενου εξοπλισμού ή  για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών.

Το ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου, κατά τη 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων ανέρχεται στα €2.384.210,00.  Το Σχέδιο υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου C1.1I3 του ΣΑΑ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση στη βάση δύο καθεστώτων, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2023/2831 (De Minimis) και του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 651/2014 (Γενικός Κανονισμός Απαλλαγής).

Για επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να λάβουν χρηματοδότηση με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 2023/2831 (De Minimis), το ύψος χορηγίας ανέρχεται στο 50% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση κάλυψης ανάγκης πρόσθετου εξοπλισμού και στο 30% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση αντικατάστασης υφιστάμενου εξοπλισμού.

Για επιχειρήσεις που θα επιλέξουν χρηματοδότηση με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 651/2014 (Γενικός κανονισμός Απαλλαγής), για την αγορά νέου/καινούργιου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού με σκοπό την κάλυψη πρόσθετης ανάγκης, το ύψος χορηγίας ανέρχεται στο 20% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση μικρών επιχειρήσεων και στο 10% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους. Μέγιστο ύψος χρηματοδότησης €300.000.

Σημειώνεται ότι η αγορά νέου/καινούργιου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού με σκοπό την αντικατάσταση υφιστάμενου εξοπλισμού δεν δύναται να θεωρηθεί επιλέξιμη δαπάνη με βάση το Άρθρο 17 παράγραφος 3 του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014.

Μια επιχείρηση δύναται να λάβει χρηματοδότηση στην βάση και των 2 πιο πάνω καθεστώτων (De Minimis και Γενικός Κανονισμός Απαλλαγής) για μέχρι τρείς (3) διαφορετικές επενδυτικές προτάσεις (μέσω ξεχωριστής αίτησης) περιβαλλομένης της 1ης Προκήρυξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν υφιστάμενα ή και νέα νοσηλευτήρια τα οποία είναι αδειούχα σύμφωνα με τον Περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (Έλεγχος Ίδρυσης και Λειτουργίας) Νόμο του 2001 έως 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση/πρότασή τους μόνο με συστημένο ταχυδρομείο ή δια χειρός εξασφαλίζοντας απόδειξη παραλαβής. Το Έντυπο υποβολής της αίτησης θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένο και να επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα που ζητούνται σ’ αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται όπως μελετήσουν προσεκτικά τις πρόνοιες του Οδηγού του Σχεδίου, καθώς και τα επισυναπτόμενα Παραρτήματα τα οποία είναι αναρτημένα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.moh.gov.cy/moh/mphs/mphs.nsf/All/C3E0B0950C3835A1C22589B9001A7070?OpenDocument .

ΚΥΠΕ

Send this to a friend