Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 36η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων
36η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων

36η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων

Πραγματοποιήθηκε η 36η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ. Παρόντες ήταν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Χορηγοί, Υποστηρικτές, Συνεργάτες, Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Πρόγραμμα Αλλάζω… ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ» από την ομάδα της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του ΠΑΣΥΚΑΦ. Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και το ανώτατο Σώμα του ΠΑΣΥΚΑΦ ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση Πεπραγμένων, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και την Έκθεση των Ελεγκτών.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής: «Για περισσότερα από 38 χρόνια, το σύνθημα “Μαζί στη ζωή” καθοδηγεί τις δράσεις και τις αποφάσεις μας. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου, καθώς και στους οικείους τους. Η δέσμευσή μας αυτή αντικατοπτρίζεται στις υπηρεσίες που παρέχουμε, με ένα δίκτυο που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο, διασφαλίζοντας ότι η στήριξη και η βοήθειά μας φτάνει σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Μέσα στο 2023, η πολυθεματική ομάδα επαγγελματιών υγείας των υπηρεσιών του Συνδέσμου ανταποκρίθηκε στις ανάγκες 7,968 ατόμων με εμπειρία καρκίνου και των οικείων τους μέσα από 39,254 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο.

Τα Προγράμματα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης συνέχισαν τη συστηματική διαφώτιση και τη στοχευμένη ενημέρωση του κοινού μέσα από παρουσιάσεις και ενημερωτικές εκστρατείες.

Η Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης έχει καταφέρει, στα λίγα χρόνια της δραστηριοποίησής της, να έχει ενεργή δράση και συμμετοχή σε προτάσεις για ευρωπαϊκά προγράμματα και έρευνα. Ως αποτέλεσμα, σήμερα ο ΠΑΣΥΚΑΦ μετρά 7 συμμετοχές ως εταίρος σε ερευνητικά προγράμματα “HORIZON 2020”, “HORIZON EUROPE” υλοποιώντας πιλοτικές έρευνες με τη συμμετοχή ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκπροσωπεί άτομα με εμπειρία καρκίνου, διατυπώνοντας ξεκάθαρα τις θέσεις του και συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικής υγείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη. Το 2023, ο Σύνδεσμος πέτυχε, μέσω διαβουλεύσεων, την ένταξη των ατόμων με εμπειρία καρκίνου του λάρυγγα που έχουν υποβληθεί σε ολική λαρυγγεκτομή, στη λίστα των ευάλωτων ομάδων του ΟΑΥ, εξασφαλίζοντας υποστήριξη μέσω των σχεδίων χορηγιών του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε.

Επιπλέον, το 2023 σηματοδότησε την υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας του Συνδέσμου με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (GOC) και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Οι προσπάθειές μας για οικονομική ενίσχυση εντατικοποιήθηκαν και φέτος, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών και των προγραμμάτων μας. Μέρος της στρατηγικής μας ήταν η αξιοποίηση και εφαρμογή ηλεκτρονικών μεθόδων οικονομικής ενίσχυσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός, όπως η Εκστρατεία Οικονομικής Ενίσχυσης “Μαζί στη ζωή”, “Καφές με αγάπη”, “Τρέχουμε για τη ζωή” και “Γραμμή ζωής”».

Το 2023, οι Υπηρεσίες και τα Προγράμματά του ΠΑΣΥΚΑΦ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 7,968 ατόμων με εμπειρία καρκίνου και των οικείων τους μέσα από 39,254 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλη τη δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ κατά το 2023 μπορείτε να βρείτε στα πεπραγμένα του οργανισμού, τα οποία έχουμε αναρτήσει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας, στη διεύθυνση https://pasykaf.org/el-donations-investment

 

 

Send this to a friend