Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν φούρνο και τέντα και…ψήνουν οφτό κλέφτικο στην Αλυκή Λάρνακας
ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν φούρνο και τέντα και…ψήνουν οφτό κλέφτικο στην Αλυκή Λάρνακας

ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν φούρνο και τέντα και…ψήνουν οφτό κλέφτικο στην Αλυκή Λάρνακας

Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή προκλήθηκε στην περιοχή της Αλυκής Λάρνακας, με παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν από στρώσιμο αμμοχάλικου, μέχρι…τοποθέτηση φούρνου για ψήσιμο και πώληση οφτού κλέφτικου.

Αυτοψία στο σημείο της λίμνης Ορφανής πραγματοποίησε η εκπομπή Alpha Ενημέρωση και η δημοσιογράφος Όλγα Κωνσταντίνου, όπου φαίνεται ότι έχει γίνει μεγάλη παραβίαση του χώρου, έχει στρωθεί αμμοχάλικο και τοποθετήθηκε φούρνος για οφτό κλέφτικο.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Λάρνακας Λευτέρης Λάμπρου αναφέρει ότι περιήλθε στην αντίληψή τους από τις 23 Μαΐου και κινητοποίηθηκαν άμεσα, μετέβησαν στην περιοχή, εξασφάλισαν φωτογραφικό υλικό και το απέστειλαν στο Τμήμα Περιβάλλοντος το οποίο έψαξε την υπόθεση και επέβαλε πρόστιμο €2,000 και θα υποχρεώσει τους υπεύθυνους να επαναφέρει την περιοχή.

«Ο κύριος αυτός φαίνεται ότι δεν έλαβε καθόλου υπόψη του την όλη διαδικασία του Τμήματος Περιβάλλοντος και το προηγούμενο Σάββατο έφερε φούρνο και πωλεί οφτό.»

Τονίζει ότι η περιοχή είναι Natura, όπως και όλη η περιοχή γύρω από την Αλυκή, η οποία σταδιακά καταστρέφεται.

Ερωτηθείς αν μπορεί να επανέλθει η περιοχή, απαντά θετικά με την προϋπόθεση ότι θα απομακρυνθεί προσεκτικά το αμμοχάλικο. Σημειώνει ότι δεν επιβάλλονται οι ποινές που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να οξύνεται η θρασύτητα.

«Το κράτος οφείλει, με βάση τις ευρωπαϊκές του δεσμεύσεις, να προχωρεί άμεσα σε καταγγελίες και να επιβάλλει βαρύτατες ποινές σε όποιον προχωρά σε παραβιάσεις», τονίζει.

Πηγή: www.alphanews.live

Send this to a friend