Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Πρόγραμμα ΙδΕΚ €1,6 εκ. για επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας
Πρόγραμμα ΙδΕΚ €1,6 εκ. για επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας

Πρόγραμμα ΙδΕΚ €1,6 εκ. για επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας

Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εμπορική Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας / Τεχνογνωσίας – Ενέργεια» και προϋπολογισμό €1,6 εκ. με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως αναφέρεται, βασικός σκοπός του νέου προγράμματος είναι η εξέλιξη των λύσεων από την πιλοτική εφαρμογή στην εμπορική ετοιμότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης για την αναβάθμιση και τη βελτιστοποίηση λύσεων/τεχνολογιών που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο πεδίο.

Προστίθεται ότι απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης, της αξιοπιστίας και της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας υφιστάμενων ή/και νέων τεχνολογιών, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητά τους (συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας), για ευρεία υιοθέτηση σε βιομηχανικές και εμπορικές κυρίως εφαρμογές, καθώς και για ενσωμάτωση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα, μέσω του προγράμματος οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν τις δυνατότητες μίας τεχνολογίας / τεχνογνωσίας για εμπορική βιομηχανική εφαρμογή, η οποία θα ανταποκρίνεται σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τομείς της παραγωγής, της αποθήκευσης, της μεταφοράς και της διανομής ενέργειας, ενώ παράλληλα, θα μπορούν να εξακριβώσουν κατά πόσο η τεχνολογία / τεχνογνωσία δύναται να συμβάλει στην αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων που άπτονται της ενσωμάτωσης στο δίκτυο, της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανθεκτικότητας του ενεργειακού συστήματος.

Σημειώνεται ότι η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €200.000 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://t.ly/3xQsR, με την υποβολή προτάσεων να γίνεται μέσω της πύλης IRIS και με καταληκτική ημερομηνία τις 25 Οκτωβρίου 2024.

Η παρούσα Πρόσκληση χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του ΙδΕΚ στο τηλ.: 22205000 ή μέσω email στο [email protected], καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend