Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ορμήδεια: Ομολογία Κότα: «Εγώ τον σκότωσα, είχαμε οικονομικές διαφορές»
Ορμήδεια: Ομολογία Κότα: «Εγώ τον σκότωσα, είχαμε οικονομικές διαφορές»

Ορμήδεια: Ομολογία Κότα: «Εγώ τον σκότωσα, είχαμε οικονομικές διαφορές»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πλήρως εξιχνιασθείσα θεωρείται από την Αστυνομία η υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πάμπου Κωνσταντινίδη, 52 χρόνων, από το Παραλίμνι, έπειτα από την ομολογία του Κώστα Σωτήρη Αντωνίου, άλλως «Κότα», 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη κι επέφερε τον θάνατο στον πρώην συνεργάτη του.

Ο ύποπτος, ο οποίος προφυλακίστηκε σήμερα για οκτώ μέρες με διάταγμα του Δικαστηρίου Δεκέλειας μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο, επικαλέστηκε οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα, προβάλλοντας τη δική του εκδοχή η οποία και διερευνάται. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κότα δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του 45χρονου, ο οποίος θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, εναντίον του υπόπτου διερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 45χρονος φέρεται να έριξε δύο πυροβολισμούς στο θύμα, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό που ετοίμασε ο Ελλαδίτης ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε τη σορό, το θύμα έφερε τραυματισμούς από πυροβόλο όπλο, κακώσεις και πολλαπλά χτυπήματα. Ως αιτία θανάτου αναγράφεται «τραύματα στο κεφάλι».

Το έγκλημα διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης (25/6) στο βαφείο αυτοκινήτων που διατηρεί ο ύποπτος έξω από την Ορμήδεια, όπου είχε μεταβεί το θύμα προκειμένου να επιλύσουν τις οικονομικές διαφορές που είχαν σε σχέση με οφειλόμενους μισθούς που απαιτούσε ο 52χρονος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα πνεύματα άναψαν, τα δύο πρόσωπα καυγάδισαν και σε κάποια στιγμή ο 45χρονος άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε τον Κωνσταντινίδη. Ακολούθως επιχείρησε να αποκρύψει το έγκλημα μετακινώντας τη σορό, χωρίς όμως να τα καταφέρει, διότι ήδη είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία από περιοίκους που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Στην Αστυνομία το όπλο

———————————

Μετά το έγκλημα ο Κότας διέφυγε κι εναντίον του η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό. Τελικά, παραδόθηκε αυτόβουλα στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Δεκέλειας αργά το απόγευμα της Τετάρτης (26/6). Ανακρινόμενος, παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο.

Στο δικαστήριο, κατά την διαδικασία προφυλάκισης του υπόπτου, αναφέρθηκε ακόμα ότι στην κατοχή της Αστυνομίας βρίσκεται το φονικό όπλο, ενώ υπάρχει και μάρτυρας που είδε το θύμα νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος.

Οι ανακριτές της υπόθεση αναμένεται να πάρουν αριθμό καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, ενώ ο ύποπτος θα προβεί σε υποδείξεις σκηνών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Δεκέλειας Πανίκος Παναγή, αφού επιβεβαίωσε ότι τα κίνητρα του εγκλήματος αφορούσαν οικονομικές διαφορές που είχαν θύτης και θύμα, ανέφερε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται στη συλλογή τεκμηρίων και στη λήψη καταθέσεων από άτομα του περιβάλλοντος των δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Να σημειωθεί, ότι ύποπτος έχει το δικαίωμα να επιλέξει κατά πόσο θα δικαστεί ενώπιον δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων ή της Δημοκρατίας καθότι και οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι Ελληνοκύπριοι.

Send this to a friend