Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ν’ αφαιρεθεί τ’ όνομα πραξικοπηματία από το μνημείο για τους Ασσιώτες, ζητούν οι Αντιστασιακοί
Ν’ αφαιρεθεί τ’ όνομα πραξικοπηματία από το μνημείο για τους Ασσιώτες, ζητούν οι Αντιστασιακοί

Ν’ αφαιρεθεί τ’ όνομα πραξικοπηματία από το μνημείο για τους Ασσιώτες, ζητούν οι Αντιστασιακοί

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, καθώς και την αντίθεσή του, για την συμπερίληψη ατόμου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο στις 15 Ιουλίου 1974, επιτιθέμενος κατά της νόμιμης κυβέρνησης, σε μνημείο αγνοουμένων και φονευθέντων Ασσιωτών του 1974, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν στις 30 Ιουνίου και αναμένεται να τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. ο Σύνδεσμος ζητεί από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη «να παρέμβει αποτελεσματικά».

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι στις 19 Ιουνίου απέστειλε επιστολή στον κοινοτάρχη Άσσιας, Γιώργο Ιωάννου για το θέμα, την οποία δίδει και στην δημοσιότητα, ζητώντας του να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να αφαιρέσει το όνομα του πραξικοπηματία από το μνημείο, όμως ο κοινοτάρχης δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια, ούτε έχει απαντήσει στην επιστολή. «Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει και την οργή των συγγενών των αγνοουμένων και φονευθέντων Ασσιωτών, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στις 24/06 απαιτούν την απόσυρση του ονόματος του καταδρομέα από το μνημείο», προστίθεται.

Ο Σύνδεσμος καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει αποτελεσματικά. «Σε διαφορετική περίπτωση, η παρουσία του Προέδρου θα ισοδυναμεί με ταύτιση των ενεργειών του κοινοτάρχη και αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας με την εξίσωση του θύτη με το θύμα», αναφέρεται.

 

 

ΚΥΠΕ

Send this to a friend