Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καταγγέλλουν αμέλεια γιατρών οι οικείοι του Παναγιώτη Αναστάση
Καταγγέλλουν αμέλεια γιατρών οι οικείοι του Παναγιώτη Αναστάση

Καταγγέλλουν αμέλεια γιατρών οι οικείοι του Παναγιώτη Αναστάση

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησε η οικογένεια του 41χρονου Παναγιώτη Αναστάση, από τη Σωτήρα, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα από δρεπανοκυτταρική αναιμία. Η οικείοι του αδικοχαμένου Παναγιώτη ζητούν όπως διερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση και συγκεκριμένα οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε ο 41χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με απώτερο στόχο, όπως ανέφεραν, να μην χαθούν άδικα άλλες ανθρώπινες ζωές.

Για την περίπτωση του άτυχου Παναγιώτη Αναστάση, η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας κατήγγειλε ότι ο 41χρονος έχασε τη ζωή του αναμένοντας τους γιατρούς ν’ αποφασίσουν για το ποιος θ’ αναλάμβανε την θεραπεία του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε τη σχετική εξειδίκευση για να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να σωθεί ο Παναγιώτης. Μετά την γνωστοποίηση της επιστολής – καταγγελίας της Επιτροπής Θαλασσαιμίας, ο ΟΚΥπΥ ξεκίνησε τη διερεύνηση του περιστατικού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε ή όχι ιατρική αμέλεια στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η ανακοίνωση

——————-

Ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών (ΕΕΘ) αναφέρει τα ακόλουθα: «Η επιτροπή μας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Παναγιώτη Αναστάση, 41 ετών, ασθενή με δρεπανοκυτταρική αναιμία και αγαπητό μέλος της παγκύπριας οικογένειας των ατόμων με αιμοσφαιρινοπάθειες, ο οποίος κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου μετά από επιπλοκές σχετιζόμενες με τη νόσο.

Η ΕΕΘ εκφράζει στα μέλη της οικογένειάς του, τους συγγενείς και τους φίλους του τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του».

Η κηδεία του Παναγιώτη Αναστάση τελέστηκε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως στη Σωτήρα.

Send this to a friend