Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άνδρας ηλικίας 35 ετών, εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού. Σύμφωνα με την Αστυνομία «γύρω στις 8.20 το βράδυ λήφθηκε πληροφορία ότι άνδρας ηλικίας 35 ετών, χάθηκαν τα ίχνη του ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού».

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και άρχισαν έρευνες στη περιοχή και γύρω στις 9.40 το βράδυ, ο 35χρονος εντοπίστηκε να επιπλέει εντός της θάλασσας σε απόσταση 1.5 χιλιομέτρου κοντά στην ακτή.

Ο άνδρας «διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Πρόκειται για τον Μάικλ Σιλβέστρου 35 ετών από τη Λάρνακα». Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα εξακριβωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί γύρω στις 12 το μεσημέρι.

 

Οικονομικές διαφορές φαίνεται να κρύβονται πίσω από το φονικό που διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε βαφείο αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή πλησίον του παλιού δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου, με θύμα τον 52χρονο Πάμπο Κωνσταντινίδη, από το Παραλίμνι.

Χθες, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο καταζητούμενος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, γνωστός ως «Κότας», 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων όπου βρέθηκε η σορός του θύματος, παραδόθηκε αυτόβουλα στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας.

Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο των Βάσεων για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του. Το θύμα είχε μεταβεί στο συνεργείο του Αντωνίου, προκειμένου να ζητήσει τα χρήματα τα οποία φέρεται να του όφειλε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ποσό γύρω στα 1500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περισυνέλλεξε η Αστυνομία, τα δύο πρόσωπα είχαν ανοικτούς λογαριασμούς, αφού ο 52χρονος δούλευε παλιά με τον 45χρονο, ήταν συνεργάτες και ο ένας γνώριζε πολύ καλά τον άλλο. Πιστεύεται ότι είχαν κλείσει ραντεβού στο βαφείο αυτοκινήτων για να λύσουν τις διαφορές τους.

Σε κάποια στιγμή, τα πνεύματα οξύνθηκαν, τα δύο πρόσωπα διαπληκτίστηκαν και ο Κώστας Αντωνίου φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές εν ψυχρό τον Πάμπο Κωνσταντινίδη από κοντινή απόσταση, πιθανόν με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σωριαστεί νεκρός. Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων (η περιοχή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα εμπίπτει σ’ έδαφος των Βάσεων), η οποία ενημερώθηκε γύρω στις 11μ.μ., η σορός του θύματος βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι, ενώ μετά το φονικό ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της Αστυνομίας βρίσκονται οι συναλλαγές που είχαν ύποπτος και θύμα, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν τα ακριβή κίνητρα του εγκλήματος. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι Αρχές Ασφαλείας της Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στις έρευνες για εντοπισμό του καταζητούμενου προσώπου.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, θύτης και θύμα είναι πρόσωπα γνωστά στην Αστυνομία για υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Τα ευρήματα στην σκηνή του φονικού καταδεικνύουν ότι ο δράστης αρχικά επιχείρησε να αποκρύψει το έγκλημα που διέπραξε προσπαθώντας να μετακινήσει τη σορό. Στη θέα, όμως, των περιπολικών που κατέφθαναν στη σκηνή, τα σχέδιά του προφανώς ματαιώθηκαν.

Send this to a friend