Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Για 1500 ευρώ ο φόνος στην Ορμήδεια – Σήμερα στο Δικαστήριο ο δράστης
Για 1500 ευρώ ο φόνος στην Ορμήδεια – Σήμερα στο Δικαστήριο ο δράστης

Για 1500 ευρώ ο φόνος στην Ορμήδεια – Σήμερα στο Δικαστήριο ο δράστης

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ   

Οικονομικές διαφορές φαίνεται να κρύβονται πίσω από το φονικό, που διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (25/6) σε βαφείο αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή πλησίον του παλιού δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου, με θύμα τον 52χρονο Πάμπο Κωνσταντινίδη, από το Παραλίμνι.

Χθες, λίγο μετά τις 7μ.μ., ο καταζητούμενος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, γνωστός ως «Κότας», 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων όπου βρέθηκε η σορός του θύματος, παραδόθηκε αυτόβουλα στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας. Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο των Βάσεων για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του. Το θύμα είχε μεταβεί στο συνεργείο του Αντωνίου, προκειμένου να ζητήσει τα χρήματα τα οποία φέρεται να του όφειλε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ποσό γύρω στα 1500 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περισυνέλλεξε η Αστυνομία, τα δύο πρόσωπα είχαν ανοικτούς λογαριασμούς, αφού ο 52χρονος δούλευε παλιά με τον 45χρονο, ήταν συνεργάτες και ο ένας γνώριζε πολύ καλά τον άλλο. Πιστεύεται ότι είχαν κλείσει ραντεβού στο βαφείο αυτοκινήτων για να λύσουν τις διαφορές τους. Σε κάποια στιγμή, τα πνεύματα οξύνθηκαν, τα δύο πρόσωπα διαπληκτίστηκαν και ο Κώστας Αντωνίου φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές εν ψυχρό τον Πάμπο Κωνσταντινίδη από κοντινή απόσταση, πιθανόν με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σωριαστεί νεκρός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων (η περιοχή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα εμπίπτει σ’ έδαφος των Βάσεων), η οποία ενημερώθηκε γύρω στις 11μ.μ., η σορός του θύματος βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι, ενώ μετά το φονικό ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τις Βάσεις Δεκέλειας, οι οποίες ενημερώθηκαν από περιοίκους που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Η σκηνή του εγκλήματος αποκλείστηκε και άρχισαν εξετάσεις, οι οποίες επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δράστης. Οι έρευνες για τη σύλληψή του ήταν ολονύκτιες και συνεχίστηκαν και χθες σε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας κι ελεύθερης Αμμοχώστου.

Ο παλιός δρόμος Ορμήδειας – Ξυλοφάγου παρέμεινε για αρκετές ώρες κλειστός για την τροχαία κίνηση στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονταν. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της Αστυνομίας βρίσκονται οι συναλλαγές που είχαν ύποπτος και θύμα, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν τα ακριβή κίνητρα του εγκλήματος.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι Αρχές Ασφαλείας της Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στις έρευνες για εντοπισμό του καταζητούμενου προσώπου. Παράλληλα, είχαν αυξηθεί και οι έλεγχοι στα οδοφράγματα. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, θύτης και θύμα είναι πρόσωπα γνωστά στην Αστυνομία για υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Η Αστυνομία αξιολογεί κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από κοντινές κατοικίες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει την πορεία που ακολούθησε ο δράστης μετά το έγκλημα. Τα ευρήματα στην σκηνή του φονικού καταδεικνύουν ότι ο δράστης αρχικά επιχείρησε να αποκρύψει το έγκλημα που διέπραξε προσπαθώντας να μετακινήσει τη σορό. Στη θέα, όμως, των περιπολικών που κατέφθαναν στη σκηνή, τα σχέδιά του προφανώς ματαιώθηκαν.

Διαβολική σύμπτωση

——————————-  

Ο φόνος του 52χρονου Πάμπου Κωνσταντινίδη είναι ο δεύτερος που γίνεται στην κοινότητα Ορμήδειας από το 2020. Κατά διαβολική σύμπτωση εκείνη τη χρονιά, πάλι το βράδυ της 25ης Ιουνίου, δολοφονήθηκε ο 29χρονος, τότε, Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, γνωστός ως «Βαλεντίνος». Το θύμα πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν έξω από την πατρική του οικία. Ο φόνος αυτός αποδόθηκε στο οργανωμένο έγκλημα, καθότι το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές Ασφαλείας. Η δολοφονία του Βαλεντίνου παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.

Send this to a friend