Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διαβούλευση και υπογραφές για το έργο ανάπλασης Πλατειών Ακρόπολης, Αλκής και Ερμού – Ποτέ αναμένεται η παράδοση
Διαβούλευση και υπογραφές για το έργο ανάπλασης Πλατειών Ακρόπολης, Αλκής και Ερμού – Ποτέ αναμένεται η παράδοση

Διαβούλευση και υπογραφές για το έργο ανάπλασης Πλατειών Ακρόπολης, Αλκής και Ερμού – Ποτέ αναμένεται η παράδοση

Της Θεοδοσίας Αποστόλου

Υπογραφές «έπεσαν» σήμερα για την συνέχιση ουσιαστικά του Έργου Ανάπλαση Οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ Φάση Β. Τα νέα έργα αφορούν την ανάπλαση των Πλατειών Αλκής, Ακρόπολης και αφορούν το αρχικό σημείο της οδού Ερμού και των δρόμων πέριξ.

Οι εργασίες πρόκειται να αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθούν όπως έχει αναφερθεί σε 18 με 20 μήνες.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, απευθυνόμενος στον κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι καταρχάς να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να παραδοθεί το έργο όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Ο κ. Βύρας ανέφερε πως όποια προσπάθεια έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα αποτέλεσε ομαδική προσπάθεια ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου ευελπιστώντας πως με τον ίδιο ζήλο και αρμονικότητα θα εργαστεί και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ούτως ώστε να παραδοθούν ακόμη περισσότερα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα ομορφαίνουν τη Λάρνακα.

Όπως επισήμανε, «παρουσιάζουμε σήμερα ακόμα ένα έργο της πόλη μας και με αυτό, προστίθεται ένα ακόμα λιθαράκι στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση των στόχων του και του οράματος μας σαν πόλη. Το όραμα για την ασφαλή και ευκολότερη διαβίωση  του κάθε κύπριου πολίτη και ξένου επισκέπτη σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον που την ίδια ώρα να σέβεται  το φυσικό περιβάλλον. Το έργο αυτό αναμένεται να συμπληρώσει τα ήδη υλοποιημένα έργα στο Κέντρο της πόλης και θα προσελκύσει τους νέους αλλά και δημότες κάθε ηλικίας προς ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής.»

Αναμένεται, όπως είπε, το επόμενο διάστημα, να εγκαινιαστούν έργα όπως το πάρκο Σαλίνα, το Τσιακκιλερό και το σπίτι του Αστυνομικού Διευθυντή.

Διαβούλευση

Προτού υπογραφεί το συμβόλαιο για το νέο αυτό έργο, ο Δήμαρχος εξήγησε πως το έργο έχει παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην πλατεία Ζουχουρί ενώπιον καταστηματαρχών  ούτως ώστε να γινόταν πλήρης διαφώτιση για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει αλλά και να δεχτούν εισηγήσεις και απορίες από τους επηρεαζόμενους. Επι της ουσίας σήμερα παρουσιάστηκε στο κοινό για δεύτερη φορά.

Το έργο

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των Πλατειών Ακροπόλεως και Αλκής και αφορά στη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αναβάθμιση συστήματος ομβρίων υδάτων, αναβάθμιση και υπογειοποίηση υποδομών και δικτύων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, καθώς και τον εξωραϊσμό και βελτιστοποίηση της περιοχής με την αύξηση του πρασίνου, την εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Στόχος του Έργου είναι η αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση του χώρου / περιοχής και η εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διακίνησης πεζών και οχημάτων και ιδιαίτερα η εφαρμογή όλων των διευκολύνσεων για ΑΜΕΑ. Περιλαμβάνει τμήματα των οδών Λουκή Ακρίτα, Ορφέως, Γλάδστωνος, Κωνσταντίνου Καλογερά και Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Η Μελέτη έγινε από το μελετητικό γραφείο  A. F. Modinos and S.A. Vrahimis Architects and Engineers. Το κόστος υλοποίησης του έργου αναμένεται στα € 3.7 εκ +Φ.Π.Α.

Το έργο περιλαμβάνεται στα έργα προτεραιότητας της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) Λάρνακας και θα συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης,  τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων καθώς και την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί χωρίς τη δική τους καθοριστική συμβολή, η υλοποίηση των έργων αυτών καθώς και άλλων, δεν θα ήταν εφικτή.

Send this to a friend