Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απειλούν για κλείσιμο των ΤΑΕΠ οι γιατροί, ψάχνει λύσεις ο ΟΚΥπΥ
Απειλούν για κλείσιμο των ΤΑΕΠ οι γιατροί, ψάχνει λύσεις ο ΟΚΥπΥ

Απειλούν για κλείσιμο των ΤΑΕΠ οι γιατροί, ψάχνει λύσεις ο ΟΚΥπΥ

Εργασιακή κρίση ξέσπασε στον τομέα της υγείας μετά την εξαγγελία της 48ωρης απεργίας από τους κυβερνητικούς γιατρούς. ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ, ανακοινώνουν σήμερα συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν, ενόψει της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη σε όλα τα δημοσία νοσηλευτήρια.

Επίκεντρο βεβαίως είναι το τι μέλει γενέσθαι με τα ΤΑΕΠ αφού φαίνεται πως οι ιατροί ασκούν πιέσεις στις συντεχνίες τους μέχρι και να κλείσουν τα τμήματα.

Σωτήρης Κούμας – Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ
Η πίεση που δεχόμαστε από τα μέλη μας είναι μεγάλη για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Να υπενθυμίσω ότι πλέον είμαστε σε συνθήκες γενικού συστήματος υγείας, κάποιοι άλλοι πάροχοι έχουν ΤΑΕΠ.

Χάρης Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε την σημαντικότητα των τμημάτων ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών. Όταν κλείσουν και αυτά τα τμήματα σίγουρα θα κινδυνεύσουν ζωές.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν σε όλες τις επαρχίες ιδιωτικά νοσηλευτήρια συμβεβλημένα στο ΓεΣΥ που να παρέχουν και πρώτες βοήθειες. Από την άλλη ο Υπουργός Υγείας μπορεί να προχωρήσει με επίταξη ιατρών εάν και εφόσον τελικά λάβουν αυτό το μέτρο οι συντεχνίες στα ΤΑΕΠ των δημοσιών νοσηλευτηρίων. Όλα αυτά την ώρα που η μεταξύ τους αντιπαράθεση καλά κρατεί με επίκεντρο το κάθετο κίνητρο/φιλοδώρημα των ιατρών για το περσινό έτος.

Σωτήρης Κούμας – Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ
Ο ΟΚΥπΥ είναι οι άνθρωποι του, είναι οι εργαζόμενοι του στο τέλος της ημέρας και η προσπάθεια όλων είναι να είναι ευχαριστημένοι και να υπάρχει εργασιακή ειρήνη.

Χάρης Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
Ένα ελάχιστο σεβασμό αυτόν δεν τον έχουμε εκ μέρους της διοικητικής ομάδας και του Δ.Σ. Άρα αυτό δε μπορούμε να το αποδεχτούμε με ελαφρά τη καρδία ότι είμαστε μια ομάδα.

Τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός θα εξαγγείλει τα μέτρα που θα λάβει εάν και εφόσον προχωρήσουν οι ιατροί στη 48ωρη απεργία.

Χάρης Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

Θα εξαγγείλουμε κατά πόσον θα λειτουργήσουν τα εξωτερικά ιατρεία ή για χειρουργικές επεμβάσεις που πιθανόν θα αναβληθούν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ούτως ώστε να μην προσέλθουν.

Νοσοκομείο Λεμεσού
Σε σχέση με τα φάρμακα καρκινοπαθών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που καταστράφηκαν στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα με τον οργανισμό να διαβεβαιώνει πως καμία θεραπεία ασθενούς δεν επηρεάστηκε.

Χάρης Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
Να διερευνηθεί πλήρως αυτό το περιστατικό το οποίο θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό και εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες αν υπάρχουν αυτές οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το προσωπικό του φαρμακείου του Νοσοκομείου Λεμεσού προχώρησε με δίωρη στάση εργασίας. Διαμαρτυρήθηκαν για την υποστελέχωση του φαρμακείου, η οποία όπως καταγγέλλει η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, έχει ως αποτέλεσμα το φαρμακείο, να υπολειτουργεί εδώ και καιρό.

 

 

Send this to a friend