Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπό κράτηση 27χρονος για την πυρκαγιά στην Αραδίππου
Υπό κράτηση 27χρονος για την πυρκαγιά στην Αραδίππου

Υπό κράτηση 27χρονος για την πυρκαγιά στην Αραδίππου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών, εναντίον άνδρα ηλικίας 27 ετών, σχετικά με την πρόκληση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες σε αγροτική περιοχή της Αραδίππου και έκαψε βλάστηση, ένα λυόμενο υποστατικό και 60 μεγάλες μπάλες σανού.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 10.00 χθες το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση, σε αγροτική περιοχή στην Αραδίππου. Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν για εξετάσεις στην περιοχή, όπου μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών επιχειρούσαν για κατάσβεση  της πυρκαγιάς».

Προστίθεται ότι «από τις εξετάσεις που έγιναν, η φωτιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα, με τα μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών να εντοπίζουν έξι ξεχωριστές εστίες φωτιάς, σε έκταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διενέργεια εξετάσεων στην περιοχή όπου είχε εντοπιστεί μία από τις έξι εστίες, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν τον 27χρονο, τον οποίο και προσέγγισαν για έλεγχο. Ο 27χρονος αντέδρασε, επιτέθηκε εναντίον Αστυνομικού και τράπηκε σε φυγή, για να εντοπιστεί και ανακοπεί από Αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στην περιοχή».

Ανακρινόμενος από τα μέλη της Αστυνομίας ο 27χρονος, φέρεται να παραδέχθηκε τον εμπρησμό και εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σήμερα ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για πέντε μέρες. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend