Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τέσσερις ανακριτικές ομάδες ενημερώνουν τον Σαββίδη για τη Μονή Αββακούμ
Τέσσερις ανακριτικές ομάδες ενημερώνουν τον Σαββίδη για τη Μονή Αββακούμ

Τέσσερις ανακριτικές ομάδες ενημερώνουν τον Σαββίδη για τη Μονή Αββακούμ

 

 

To κατώφλι της Νομική Υπηρεσίας, πέρασαν γύρω στις έντεκα και τριάντα το πρωί οι ανακριτές της Αστυνομίας, που στελεχώνουν τέσσερις διαφορετικές ομάδες, που απασχολούνται στη διερεύνηση των πτυχών της πολύκροτης υπόθεσης της Ιεράς Μονής Αββακούμ στο Φτερικούδι. 

Τη σύσκεψη είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών και ανακρίσεων μετά και τη σύλληψη και οκταήμερη κράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Μονής Νεκταρίου.

Τα μέλη της Αστυνομίας ενημερώνουν τον Γενικό Εισαγγελέα για τις 80 και πλέον καταθέσεις που έχουν ληφθεί για τις οικονομικές πτυχές της υπόθεσης, οι εξήντα τρείς εκ των οποίων μετά τη σύλληψη Νεκτάριου.

 

Την ίδια ώρα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου ο εν αργία Αρχιμανδρότης, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο 37χρονος ιερωμένος εκπροσωπείται πλέον από τον δικηγόρο Ευστάθιο Ευσταθίο, αφού η μέχρι πρότινος συνήγορος υπεράσπισης Ανδριάνα Κλαϊδη παραιτήθηκε από την υπόθεση λόγω διαφωνιών με τον πελάτη της.

 

Send this to a friend