Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στο ρεκόρ Γκίνες ανθρώπινη αλυσίδα στη Λευκωσία – Πέρα από 4000 συμμετέχοντες
Στο ρεκόρ Γκίνες ανθρώπινη αλυσίδα στη Λευκωσία – Πέρα από 4000 συμμετέχοντες

Στο ρεκόρ Γκίνες ανθρώπινη αλυσίδα στη Λευκωσία – Πέρα από 4000 συμμετέχοντες

Το ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε ανθρώπινη αλυσίδα αποτελούμενη από 4.073 άτομα από όλη την Κύπρο, την οποία ακολούθησε συναυλία του Έλληνα τραγουδιστή, Κωνσταντίνου Αργυρού, το βράδυ της Τρίτης, στο Στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Yianis Christodoulou Foundation, η Λευκωσία κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ που κατείχε η πόλη Κιότο της Ιαπωνίας.

«Ένα αρκετά δύσκολο ρεκόρ, η «Μεγαλύτερη Εναλλασσόμενη Αλυσίδα Ανθρώπων που Κρατούν τους Καρπούς τους» για 1 λεπτό, έγινε πραγματικότητα, καθιστώντας την πρωτοβουλία του Yianis Christodoulou Foundation και του Κωνσταντίνου Αργυρού απόλυτα επιτυχημένη», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι την ανθρώπινη αλυσίδα εμψύχωνε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Ο John Christodoulou, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, σημείωσε ότι «σήμερα βάλαμε ακόμα μια φορά την Κύπρο στον διεθνή χάρτη επιτυχιών».

Επισημαίνοντας ότι σε 25 μέρες θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τόνισε – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – ότι «πρέπει να βρούμε τη δύναμη και την ενότητα για λύση, αν δεν θέλουμε αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί για ακόμα 50 χρόνια».

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Άντρη Καραντώνη, ενώ «Επίσημος Μάρτυρας» σύμφωνα με τις οδηγίες της Γκίνες ήταν η Έλλυ Σάϊμονς από την Αυστραλία με ρίζες από την Κύπρο.

Την επιτυχή πραγματοποίηση της αλυσίδας επιθεώρησαν εκπρόσωποι της Γκίνες που αφίχθηκαν στην Κύπρο ειδικά για το σκοπό αυτό, καθώς και 200 επόπτες και εθελοντές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ακολούθησε συναυλία ακολούθησε για όλους τους συμμετέχοντες με τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό, ο οποίος φορώντας την σημαία της Κύπρου, τραγούδησε την κυπριακή εκδοχή του τραγουδιού «Ελεύθερος» με χιλιάδες μαντήλια να ανεμίζουν στο ακροατήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend