Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Βαριά καμπάνα για εισαγωγή 15 κιλών ναρκωτικών μέσω αερολιμένα
Βαριά καμπάνα για εισαγωγή 15 κιλών ναρκωτικών μέσω αερολιμένα

Βαριά καμπάνα για εισαγωγή 15 κιλών ναρκωτικών μέσω αερολιμένα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων καταδίκασε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας 26χρονο Άγγλο, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο επιχείρησε να εισάγει στην Κύπρο, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, πέραν των 15 κιλών φυτικής κάνναβης.

Ο νεαρός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε κατηγορίες εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 12 Μαρτίου 2024 έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέσω Μονάχου, μία ασυνόδευτη αποσκευή, στ’ όνομα του κατηγορουμένου.

Ο τελευταίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από λειτουργούς του Τελωνείου ότι αφίχθη η αποσκευή του και ότι θα έπρεπε να παρουσιαστεί στον αερολιμένα για να την παραλάβει. Έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στην συγκεκριμένη αποσκευή, διαπιστώθηκε ότι εντός αυτής ενδεχομένως να υπήρχαν ύποπτα αντικείμενα, γι’ αυτό ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Άγγλος μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει την αποσκευή, η οποία ανοίχθηκε στην παρουσία τελωνειακών και αστυνομικών και εντός αυτής εντοπίστηκαν 31 νάιλον κλειστές (αεροστεγώς) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτική κάνναβης, συνολικού βάρους πέραν των 15 κιλών.

Ανακρινόμενος, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά στάλθηκαν από την Μπανγκόκ και πως προορίζονταν για την κυπριακή αγορά, δηλώνοντας, ωστόσο, άγνοια για την ταυτότητα του τελικού παραλήπτη.

Ως ελαφρυντικούς παράγοντες, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του κατά την επιμέτρηση της ποινής το λευκό ποινικό του μητρώο και την παραδοχή του. Αντίθετα, ως ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας λήφθηκε υπόψη η συχνότητα με την οποία παρόμοιας φύσεως υποθέσεις παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα ενώπιον της δικαιοσύνης, με τους δικαστές να τονίζουν την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών.

Send this to a friend