Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σύλληψη υπόδικου για τον φόνο Καλογερόπουλου σε σχέση με τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης
Σύλληψη υπόδικου για τον φόνο Καλογερόπουλου σε σχέση με τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης

Σύλληψη υπόδικου για τον φόνο Καλογερόπουλου σε σχέση με τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ραγδαίες εξελίξεις και νέες συλλήψεις ενδεχομένως να προκύψουν προσεχώς, σε σχέση με τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε σε τάφο, στο νέο κοιμητήριο Ορόκλινης τον περασμένο Μάιο.

Η σύλληψη υπόδικου στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος κρατείται για τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου, πολύ πιθανόν να μην είναι η τελευταία σχετικά με την υπόθεση των όπλων, αφού σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές στον οπλισμό που κατασχέθηκε εντοπίστηκε γενετικό υλικό και άλλων προσώπων και αναμένεται η ταυτοποίησή τους.

Η σύλληψη του υπόδικου για τον φόνο Καλογερόπουλου είναι η τρίτη σχετικά με την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού στο κοιμητήριο της Ορόκλινης. Ήδη τελούν υπό κράτηση άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 46 και 35 χρόνων, από τη Λάρνακα και την Ορόκλινη αντίστοιχα, για τα οποία η Αστυνομία πιστεύει ότι ενεργούσαν με βάση οδηγίες που λάμβαναν από άτομο που είναι κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές. Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, ο οπλισμός που ανευρέθηκε σε τάφο ανήκει σε κατάδικο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές.

Όσον αφορά το τρίτο πρόσωπο που συνελήφθη για τον οπλισμό, συνδέθηκε με DNA το οποίο εντοπίστηκε στα τεκμήρια. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στις ανακριτές αρχές, οι οποίες πλέον ξεκίνησαν τον σχηματισμό δεύτερου ποινικού φακέλου σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Ο οπλισμός και οι εκρηκτικές ύλες εντοπίστηκαν σε τάφο που βρίσκεται σε απόμερο μέρος στο νέο κοιμητήριο Ορόκλινης, στις 20 Μαΐου. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκε ένας εκτοξευτήρα RPG και δυο βλήματα, ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος με ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο, δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό όπλο, μεγάλος αριθμός σφαιρών κι εκρηκτικές ύλες.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο 46χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος εργαζόταν σε γραφείο κηδειών, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο νεκροταφείο την ώρα που μετέφερε μέσα σε αθλητική τσάντα οπλισμό και αριθμό σφαιρών.

Θυμίζουμε, ότι κατά την διαδικασία προφυλάκισης των δύο υπόπτων, για την ανεύρεση του οπλισμού, ο εξεταστής της υπόθεσης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η Αστυνομία απέτρεψε αριθμό εγκληματικών ενεργειών και με βάση τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στα τεκμήρια, εκτιμάται ότι θα πέσει φως και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Η δολοφονία του Καλογερόπουλου διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023 στη Λεμεσό.

Για το έγκλημα αυτό τελούν υπό κράτηση τέσσερα άτομα.

 

Send this to a friend