Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρέμβαση Βαφεάδη για να βρεθεί λύση στο θέμα με το Lebay στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας
Παρέμβαση Βαφεάδη για να βρεθεί λύση στο θέμα με το Lebay στο δρόμο Λάρνακας  – Δεκέλειας

Παρέμβαση Βαφεάδη για να βρεθεί λύση στο θέμα με το Lebay στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο εντείνονται οι ανησυχίες της διεύθυνσης και των εργαζομένων του παραλιακού ξενοδοχείου Lebay, στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης, αφού, όπως υποστηρίζουν, οι κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο της Γ΄ φάσης ανακατασκευής του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν προσεχώς στο τμήμα του δρόμου που περνά έξω από το ξενοδοχείο, θα αναγκάσουν την διεύθυνση να βάλει λουκέτο.

Ο διευθυντής του Lebay Γιώργος Τουμάζου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η ενημέρωση που έχει είναι πως εντός των επόμενων δύο εβδομάδων τα έργα θα συνεχιστούν στο τμήμα του δρόμου που περνά ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο, προσθέτοντας ότι η οχληρία που θα προκληθεί θα υποχρεώσει τους ξένους τουρίστες να εγκαταλείψουν την μονάδα. «Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Ναι, μεν, θα υπάρχουν δίοδοι πρόσβασης προς το ξενοδοχείο, αλλά πώς γί

 

νεται ο ξένος τουρίστας να κοιμάται στο δωμάτιό του στις 7 το πρωί κι έξω στο δρόμο να εκτελούνται εργασίες; Η οχληρία θα είναι μεγάλη. Οι πράκτορες θα πάρουν τους τουρίστες τους και θα τους μεταφέρουν σε άλλα ξενοδοχεία», ανέφερε ο κ.Τουμάζου, ο οποίος επισήμανε ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά την πανδημία που τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν τόσο καλές πληρότητες.

Ο διευθυντής του Lebay Beach Hotel ζήτησε όπως οι εργασίες για την ανακατασκευή του δρόμου έξω από το ξενοδοχείο να μην γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τον χειμώνα, προκειμένου να μπορέσει η επιχείρηση να εργαστεί απρόσκοπτα.

Σε αντίθετη περίπτωση, σημείωσε, τα προβλήματα για το ξενοδοχείο και τους δεκάδες υπαλλήλους που εργοδοτεί θα είναι αλυσιδωτά. Ο Γιώργος Τουμάζου δήλωσε, ακόμα, ότι με αφορμή τα έργα που θα γίνουν, έχει δημιουργηθεί μία αβεβαιότητα ως προς τα συμβόλαια και τις συμφωνίες για το 2025 που αφορούν προπωλήσεις, αφού, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ως προς το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο. Αυτό, συμπλήρωσε, δημιουργεί πολλά προβλήματα ως προς τις διάφορες υποχρεώσεις του ξενοδοχείου.

Ανέφερε, επίσης, ότι εκτός από τα συμβόλαια με τουριστικούς πράκτορες, το ξενοδοχείο έχει κλείσει συμφωνίες για δεξιώσεις γάμων και για βαφτίσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι οποίες πλέον βρίσκονται στον «αέρα».

Ο κ.Τουμάζου κατήγγειλε, τέλος, ότι λόγω των έργων που εκτελούνται, ουσιαστικά έχει «καταργηθεί» η στάση τουριστικών λεωφορείων που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο, με κατεύθυνση τη Δεκέλεια, με τους τουρίστες εύλογα να διερωτώνται καθημερινά από πιο σημείο θα πάρουν το λεωφορείο για τα θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Συνάντηση με Βαφεάδη

———————————

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε, ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης εξέφρασε την πρόθεση όπως την τρέχουσα εβδομάδα να έχει συνάντηση με την διεύθυνση του ξενοδοχείου Lebay και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους (Δημόσια Έργα, εργολάβο), σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και το ξενοδοχείο να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του κατά τους μήνες τουριστικής αιχμής.

 

Send this to a friend